Kukuřičný město: Zápisky z konce světa přehled
Andrew Smith
Sex, skejty, cigára a kudlanky. Výstřední, originálně absurdní příběh o dospívání a konci světa. Šestnáctiletý Austin je posedlý zaznamenáváním událostí. Ve svých svérázných zápiscích vypráví, jak on a jeho nejlepší přítel Robby způsobili konec lidstva, když v malém americkém městečku omylem probudili nezastavitelnou armádu. Armádu obřích kudlanek, které zajímají jen dvě věci: jídlo a sex. Jenže kromě tohohle politováníhodného faux pas trápí Austina horší problém. Je zamilovaný do své přítelkyně Shann, ale možná taky do svého kamaráda Robbyho. Hormony blázní a ničemu nepomáhá, když se ukáže, že nakonec bude na Austinovi, aby zachránil svět. Jaké to je, když je vám šestnáct, honí vás geneticky upravení hmyzáci a přitom milujete dva lidi? To jsou dějiny. To je pravda. Přichází konec světa a nikdo o tom nemá ani tušení. Chápete, ne?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , HostOriginální název:
Grasshopper Jungle
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kukuřičný město: Zápisky z konce světa. Přihlašte se a napište ho.
To je snad nejúžasnější kniha, kterou jsem kdy četl. Poprvé hned po jejím vydání, potom asi dvakrát a teď ji hledám v Angličtině. Prostě od začátku do konce super. A to jsem již moc daleko od puberty, chápete, ne?
To je tak protrhlá, wtf jízda, že jí musíte buď naprosto milovat, nebo odložit po první kapitole.
Kniha Kukuřičný město: Zápisky z konce světa v seznamech
Vůbec netuším, proč jsem se do téhle knihy začetl, je to pomalé, hlavní hrdinové jsou mi celkem vzdálení a je to vlastně celkem nuda. Na zadním obalu bylo přirovnání k Vonnegutovi, pěkná blbost. Ale když se mi to rozleželo v hlavě, napadá mě, že snad nějaká podobnost by tam být mohla - vonnegutovými romány hrdinové taky tak nějak nezúčastněně proplouvají, řeší svoje vnitřní dilemata a absurditu světa, hordy lidí umírajících v pozadí nejsou skoro vůbec slyšet. I když v téhle knize místo filosofických otázek řádí červená královna, sexuální orientace a dospívání. Je to zvláštně divné a nějak zvláštně uklidňující.