Kulíškovy neposedné příhody přehled
Sandra Dražilová Zlámalová

Pohádkové příběhy o sympatickém skřítkovi, který se narodil z dešťové kapky a mravenčí babička ho pojmenovala Kulíšek. Vhodné i pro předčítání i pro malé čtenáře. Z deštové kapky zrozený malý čarovný skřítek po příchodu na svět nic neumí, nic nezná a vše se musí naučit. Během svého putování za poznáním se setkává s různými zvířátky i tajuplnými bytostmi – jako jsou třeba úplničky. Že je neznáte? Nevadí, poznáte je spolu se skřítkem Kulíškem. Zažijete s ním nejen dobrodružství, ale dozvíte se spolu s ním i spoustu nových a důležitých věcí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kulíškovy neposedné příhody. Přihlašte se a napište ho.

Knížka čtená dceři. Až doma jsem si všimla, že jsme si od jedné autorky vypůjčily dvě knihy - Bordelínu a Kulíška (každá byla v jiné části knihovny). První díl Bordelíny máme přečtený a chystáme se na pokračování. Tyto příhody se mi z trojice Zbrklík - Bordelína – Kulíšek líbily asi nejméně. Děj byl jednodušší, vhodný pro menší děti, kapitoly tak akorát dlouhé, ilustrace milé. Líbilo se mi propojení s Bordelínou, pro děti je tu i několik ponaučení, jak ohledně chování (představit se, poděkovat,...), tak například jak rozeznat užovku od zmije apod.. Těšila jsem se na pokračování, putovaní Kulíška a Bobíska po České republice, to by mohlo být zajímavé letní čtení, bohužel ho u nás v knihovně zatím nemají, ale třeba se časem dočkáme. Obecně autorčiny knihy doporučuji, její styl psaní se mi líbí.

Sandra Dražilová Zlámalová vytvořila krásný pohádkový svět zaplněný úžasnými postavami - třeba Bordelínou, Zbrklíkem a taky Kulíškem. A já mám tenhle svět moc ráda, baví mě, jak se příběhy navzájem proplétají a oceňuji, že si navzájem neprotiřečí.
Oproti Bordelíně jsem u Kulíška měla pocit, že sem tam nějaká věta chybí, aby dovysvětlila, proč nebo jak se něco děje. A ačkoliv ilustrace Marie Koželuhové byly opět skvělé, tentokrát mi na některých obrázcích nějak neštymovaly poměry velikostí.
Jsou to ale jen drobné výtky a celkově můžu Kulíška a jeho neposedné příběhy doporučit.
Kniha Kulíškovy neposedné příhody v seznamech
v Mé knihovně | 3x |
příběhy pro dětiČást díla
![]() |
Jak chtěli oba poznat svět |
Jak doopravdy poznali Mlháčka |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2017 | ![]() |
2022 | ![]() |
Moc pěkné pohádky pro čtení před spaním. Od autorky vlastně všechny knížky :)