Kvantum přehled

Kvantum
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438012/bmid_kvantum-hWm-438012.jpg 2 11 11

V předvečer přísně tajné vesmírné mise zaznamená kapitán Calli Chaseová spuštěný poplach v tunelech hluboko pod výzkumným střediskem NASA. Calli, pilotka NASA, kvantová fyzička a vyšetřovatelka kyberkriminality, ví, že se hrozící vánice a uzavření provozu státních institucí můžou stát živnou půdou pro sabotáž se smrtelnými následky. Situace je horší, než si myslela. Cákanec zaschlé krve, chybějící bezpečnostní odznak, podezřelá sebevražda – všechny tyto znepokojivé stopy vedou k její sestře Carme, jež se už několik dní pohřešuje. Jak čas utíká, uvědomuje si, že selhání by znamenalo pohromu – nejen pro vesmírný program, ale i pro bezpečnost celého národa.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Kalibr

Quantum, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kvantum. Přihlašte se a napište ho.

mcabr
04.11.2024 2 z 5

I když jsem to se zapřením dočetla, tak vlastně nevím o čem to vlastně bylo.

Myllan
29.10.2021 ztráta času

Málokdy se stane, že knihu nedočtu. Této jsem dal šanci něco přes šedesát stránek, ale stále nechápu, o co jde, nic se tam neděje, nikam to nespěje...
Kay Scarpettovou mám rád, ale toto se autorce opravdu nepovedlo.
Tentokrát ani hvězdička, knihu řadím mezi odpad :(

Klarinecka
12.07.2021 1 z 5

Tak tohle bylo velké zklamání.
1. Nelíbilo se mi prolínání dvou rovin příběhu, protože ani u jednoho nevíme, co se vlastně stalo.
2. Naprosto mě ničilo, jak to bylo cele rozvláčné a opakovaly se tam dokola ty samé úvahy hlavní hrdinky. Desetiminutová jízda autem s dialogem dvou postav na 20 stránek? To jako vážně? Navíc je ten dialog o ničem, nikam to čtenáře nesměruje. Totéž vyšetřování na místě činu. Celá kniha se odehrává během několika hodin a vůbec nic se nedozvíme.
3. O samotné NASA a technologiích tam toho opravdu moc není, není vysvětleno, v čem spočívá zázrak kvantových počítačů.
4. Nemá to konec. Ani jeden z těch dvou příběhů nemá konec a ani neobsahuje nějaké slušné lákadlo k přečtení dalšího dílu.
Závěr: pokud jste se těšili na napínavý příběh z atraktivního prostředí NASA, na luštění záhady, kdo je vrah, tak budete fakt zklamaní. Další díl, pokud nějaký bude, si už asi nepřečtu, ač nemám ráda nedokončené série. Ale na dalších 360 stránek nudy bez akce nemám náladu.

Nové mrazivé thrillery za výjimečné ceny

25.07.2021

Knižní novinky (23. týden)

06.06.2021

Kniha Kvantum v seznamech