Kytice / České pohádky přehled
Karel Jaromír Erben
Tato edice představuje osobnost Karla Jaromíra Erbena jeho dvěma pro český kontext nejvýznamnějšími díly – souborem epických básní Kytice a Českými pohádkami. Karel Jaromír Erben vytvořil toto své svrchovaně umělecké dílo na základě intenzivní sběratelské činnosti a podrobného vědeckého studia slovanských národopisných pramenů. Generacím českých čtenářů jsou důvěrně známé tyto Erbenovy texty připomínající obsahem i tvarem lidovou slovesnost, v nichž jsou přitom odborně respektuhodně zachyceny motivy slovanské mytologie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kytice / České pohádky. Přihlašte se a napište ho.
Skvělé příběhy - četla jsem sice povinně, ale ráda a s chutí. A zpracování v Semoforu také vřele doporučuji.
Polovinu balad z Kytice jsem uměla jeden čas nazpaměť, protože mě baví. A i Erbenovy pohádky mají co do sebe.
Kniha Kytice / České pohádky v seznamech
2009 | Kytice |
2012 | Máj / Kytice |
2008 | Pohádky |
2016 | Komiksová Kytice |
1974 | Zlatovláska (a jiné české pohádky) |
Erbenova Kytice a jeho pohádky je za mně to nejlepší z české literatury. Kytice s nádechem lehkého hororu, dodá při čtení příjemné mrazení v zádech. A pohádky? Netřeba představovat. Za mně český literární poklad.