Kytice (Obrazová kniha k filmu) přehled
Karel Jaromír Erben
Jeden z nejkrásnějších českých básnických souborů ve skvostné úpravě, se snímky z nového stejnojmenného filmu. Na konci knížky najdete vyprávění tvůrců filmu a foto z natáčení i CD s písní Kytice v podání S. Sklovské.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kytice (Obrazová kniha k filmu). Přihlašte se a napište ho.
Zase jsem se vrátila k Erbenovým baladám, které jsou dokonalé.
A vzápětí jsem si pustila i film, který mám moc ráda. Magická kombinace slova a obrazu.
Nádherná knížka. Když jsem ji tady díky jedné čtenářce objevila, řekla jsem si, že ji prostě musím mít. Jenže sehnat ji byl velký oříšek. Proseděla jsem spoustu času na internetu a hledala. Trvalo to, ale nakonec jsem sehnala v jednom antikvariátu. Knížka mi přišla jako nová a já jsem prostě nadšená. Balady samozřejmě znám, ale tady jsou doprovázeny fotkami z filmu Kytice, který miluju a jako bonus na konci jsou vyjádření tvůrců filmu, herců a hereček a spousta fotografií z natáčení. Skvělé.
Kniha Kytice (Obrazová kniha k filmu) v seznamech
zfilmováno poezie česká poezie
2009 | Kytice |
2012 | Máj / Kytice |
2008 | Pohádky |
2016 | Komiksová Kytice |
1974 | Zlatovláska (a jiné české pohádky) |
Polednici zná asi každý. Kytice se mi ale vryla do paměti především filmovou adaptací. pamatuji si to, jako by to bylo dnes. Chodila jsem do sedmé třídy a šli jsme se školou na film Kytice. V hlavě mi utkvěl zadek Roden i podivný umrlec. :-) Ale především melodičnost rýmů. které tam zaznívaly. Kytici mám ráda a řadím je mezi knihy, které mě budou provázet celý život a určitým způsobem mě v životě ovlivnily.