Labyrint duchů přehled

Labyrint duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429280/bmid_labyrint-duchu-6we-429280.jpeg 5 194 194

Uhrančivá agentka Alicia Grisová je španělskou tajnou službou pověřena vyšetřováním mimořádně citlivého a přísně utajovaného případu – záhadného zmizení španělského ministra kultury Mauricia Vallse. Jediným vodítkem se zdá být vzácná kniha od Victora Mataixe, autora, který byl během druhé světové války – stejně jako David Martin a další spisovatelé – vězněn v nechvalně proslulém žaláři v Castelle de Montjuic, jehož byl Valls v té době ředitelem. Pátrání po stopách těchto autorů Aliciu zavede do magické Barcelony, kde se seznamuje s Juanem Semperem, který znal její rodiče, o něž Alicia v mládí přišla a s jejichž ztrátou se dodnes nedokáže úplně vyrovnat. Čím více se blíží nalezení Vallse, tím blíže je také odhalení jednoho z největších skandálů španělské historie, který zasahuje nejen do nejvyšších kruhů barcelonské smetánky napojené na čelní představitele Frankova režimu, ale týká se překvapivě i jí samotné… Dlouho očekávaným románem Labyrint duchů se uzavírá volná tetralogie Pohřebiště zapomenutých knih, která se stala doslova kultem a z Carlose Ruize Zafóna udělala jednoho z nejprodávanějších španělsky píšících autorů po celém světě.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

El Laberinto de los Espíritus , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labyrint duchů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Deia
25.01.2024 5 z 5

Veľmi som váhala, kým som sa do tejto knihy pustila. Prvé tri časti sú skvelé, lenže neustále som dúfala, že aj tá štvrtá časť vyjde v slovenčine. A tak som čakala a čakala a nič... (z čoho som strašne sklamaná). Tak som sa teda konečne do nej pustila v češtine. A musím sa priznať, že som čakala pridlho. Pretože aj keď na začiatku knihy píše, že všetky časti sa dajú čítať samostatne, ja si to nemyslím a predchádzajúce časti som naposledy čítala približne dva roky dozadu a pamätala som si ich veľmi matne. Takže aj keď ma kniha veľmi bavila, pôžitok z čítania mi trošku kazila myšlienka na to, že čo všetko by som si mala pamätať a koľko vecí by mi potom lepšie docvaklo. Taktiež som čakala, že sa príbeh po napínavom konci tretej časti bude viac točiť okolo rodiny Sempere, ale nie. Samozrejme, boli tu, ale nie tak často ako by som si priala. Miesto nich sa do centra dostáva agentka Alicia, ktorá má za sebou ťažké detstvo a aj dospievanie. Pri nej som sa nemohla rozhodnúť, či sa mi páči, alebo nie. Vyzerala na skvelú mladú inteligentnú ženu, ale jej zahrávanie s mužmi sa mi priečilo. A aj keď to vyzerá, že mám ku knihe veľa negatív, tak opak je pravdou. Kniha je skvelá a neskutočne sa mi páčila. Návrat do Barcelony 20. storočia som si užila (aj keď sa priznám, že až pri tejto časti mi došlo, že dej sa odohráva za vlády generála Franka), ako aj každú autorovu vetu, pretože Zafón je podľa mňa majster slova a vytvárania takej tej tajomnej atmosféry. A navyše sa v tejto knihe všetko krásne prepojí, ale určite si túto sériu ešte raz prečítam pekne za sebou, aby som si to užila o to viac (a stále neprestanem dúfať, že záver vyjde aj po slovensky).

anibeni
12.11.2023 5 z 5

Mistr Zafón opět nezklamal.. Tímto dílem (veledílem o 900 stranách) perfektně prolnul osudy většiny hrdinů z předešlých knížek a zakončil tak sérii Pohřebiště zapomenutých knih. První díl, Stín větru, mi dodnes přijde jako jedna z nejlepších knih, co jsem vůbec četla... druhý ani třetí díl se mu zdaleka nevyrovnal, ale tímto dílem, Labyrintem duchů, se vysoce nasazené laťce velmi přiblížil. Užívala jsem si to a vím, že se k této sérii určitě vrátím..


Finn69
14.08.2023 4 z 5

To vám je tak strašně dlouhý! Zvlášť když vezmete v úvahu, že je to už čtvrtý díl.
Jinak je to ale většinou pořád skvělé čtení a navíc vám to propojí předchozí díly. Parádní atmosféra, krásně napsané, sice se to táhne, ale stejně si ke konci říkáte, že to fakt stálo za to.
Jenže pak přijde epilog. A druhý epilog. A třetí epilog. A čtvrtý epilog. Je toho prostě moc.
Byl jsem z toho vyloženě unavený, zkrácení na polovičku by tu bylo více než na místě. Dám čtyři hvězdy, ale přiznám že panem Ruizem jsem trošku předávkovaný.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vyšlo poslední dílo skvělého španělského autora

16.01.2023


Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019


Citáty z knihy (2)

Vzpomínky, které pohřbíme do ticha, nás totiž později nikdy nepřestanou pronásledovat. (s. 15)


Není nad to, když se smutek na duši díky chemii přehluší. Ovšem pozor, aby se pro vás tento trik nestal zvykem. S alkoholem je to jako s jedem na myši nebo se štědrostí: čím víc se užívá, tím méně je účinný.


Kniha Labyrint duchů v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených244x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených23x
v Knihotéce229x
v Chystám se číst178x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech3x