Labyrint zla přehled
James Luceno
Příběh z klonových válek předcházejících Epizodě III. V galaxii se rozhořela krutá válka. Osudy klíčových aktérů na obou znepřátelených stranách budou brzy zpečetěny, ale události, které povedou ke konečnému zúčtování, mají svůj začátek v labyrintu zla... Rytíři Jedi Obi-Wan Kenobi a Anakin Skywalker se vypraví na planetu Neimoidii, aby zajali zrádného spojence Sithů. Přestože se jim nepodaří úkol splnit, jejich odvážný pokus přinese nečekané ovoce: získají stopu, jež může republikové jednotky dovést až k tajemnému Darthu Sidiousovi, který řídí každý krok separatistů. Ve stupňující se hře plné sabotáží a odvetných akcí, jež se odehrávají v nejrůznějších koutech galaxie, je Sidious stále o tah napřed. Pak však hra nabere nečekaný obrat: Sidious a jeho přisluhovači spustí nemilosrdnou kampaň s cílem rozdělit a ovládnout Jedie a srazit Republiku na kolena.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2007 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Labyrint of Evil, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labyrint zla. Přihlašte se a napište ho.
Dalo by se říct že tahle kniha tak trochu uzavírá období Republiky v knihách.
Tam kde kniha končí začíná Pomsta Sithů.
Za mě:81%
James Luceno je prostě skvělý autor a tato kniha to zase potvrzuje. Věrná práce s postavami od Anakina, Obi-Wana, přes Palpatina, Dookua, Grievouse a další mu jde, dialogy odráží filmové repliky, nechybí sarkastický humor i vývoj a proměna osobností. Spousta realisticky popsané akce, surovosti války a strhujícího děje je magnetem, který k příběhu táhne od začátku do konce. Ani chvíli jsem se nenudil, stejně tak jsem nekroutil hlavou nad přemrštěnými či nerealistickými činy hrdinů. Tohle je prostě paráda a napojení na epIII je tak zdařilé, že má čtenář ihned po dočtení chuť shlédnout celou Pomstu Sithů. Velký palec nahoru.
Kniha Labyrint zla v seznamech
2014 | Star Wars - Darth Plagueis |
2008 | Zrod Dartha Vadera |
2015 | Tarkin |
2007 | Labyrint zla |
2007 | Háv klamu |
Labyrint zla je dobrá kniha, která má takový "Clone wars" styl a tempo, což bylo super. Je tu velmi zajímavý příběh a zápletka, u které je člověk napjatý. Co se týče postav, tak kromě našich známých jako Anakin, Obi-Wan, Dooku, Yoda, Palpatine, Grievous, o kterém jsme se taky něco dozvěděli, tu máme i Windua, Shaak Ti, Kit Fista nebo Stass Allie. Máme tu mnoho návazností s Epizodou III a taky několik narážek na předešlé knihy (Yoda: Temné setkání). Tuto knihu doporučuji, už jen kvůli tomu, že si člověk po ní může ihned pustit Epizodu III a mnohem více si ji užít.