Volavka přehled

Volavka
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267158/bmid_volavka-267158.jpg 4 817 817

Lacey Flint série

Studium na Cambridgi bylo pro ně příslibem dobrého života. Ve skutečnosti tam našly smrt. Slovutnou univerzitou se plíží smrt. Umírají především dívky a vždy odcházejí ze světa vlastním přičiněním. Když se však začne o celou věc zajímat policie, vyjde najevo, že psychologický profil, pohyb po sociálních sítích a aktivity zemřelých vykazují shodné rysy. Je možné, že je někdo k sebevraždě dohnal? Dokázat tuto domněnku se zdá zprvu nemožné, a tak se detektiv inspektor Mark Joesbury odhodlá k nebezpečnému kroku: vyšle do Cambridge svou podřízenou Lacey Flintovou. Ta se má vydávat za studentku a v této roli se pokusit o odhalení skutečného pozadí podivných událostí. Lacey Flintová ví, do jak nebezpečné mise se pouští. Vlastně i trochu pochybuje, jestli to pro ni není příliš velké sousto. Podaří se jí vylákat vrahy na světlo, anebo se stane další obětí jejich smrtonosné manipulace?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino

Dead Scared, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volavka. Přihlašte se a napište ho.

KudrlinkaM
20.09.2024 5 z 5

Jak už jsem tady psal, autorka patří k mým oblíbeným a tato série se jí moc povedla. Opět plný počet bodů. Lacey je skvělá hrdinka, případ zamotaný a čtení napínavé až do poslední stránky. Doporučuji celou sérii.

gigi77
14.08.2024 5 z 5

Kniha PECKA, autorku přidávám mezi své oblíbené.
* Čtivé, záhadné, psycho, napínavé. Nebylo to tak krvavé jako v případě Rozparovače, což oceňuji, ale jakmile mi došel důvod brutálních sebevražd, zcela mě to posadilo na zadek.
* Co navíc oceňuji, že autorka téma nastuduje a zakombinuje zajímavá fakta.
* Hlavní postavy jsem si oblíbila a jsem zvědavá na jejich další vývoj. Třetí díl mám již v knihotéce :-)

Deia
10.06.2024 4 z 5

Priznám sa, že po prvej časti sa mi do tých ďalších až tak nechcelo, pretože tá prvá bola dosť zvláštna. Navyše aj anotácia k tejto znela nejak podivne. Ale rozhodla som sa, že ešte jednu časť vyskúšam a dobre som spravila, toto bolo fakt skvelé. Bolo to napínavé od začiatku až do konca a od čítania som sa nevedela odtrhnúť. Strany rýchlo ubiehali, za čo mohol aj fakt, že kapitolky boli väčšinou krátke a tiež sa sem-tam striedali pohľady - najviac to bolo z pohľadu Lacey, ktorá je ale sympatická, takže mi to vôbec nevadilo. Občas sa tam mihol Joesbury, jej nadriadený, ktorý ju do Cambridge dohodil - jeho kapitoly sa mi väčšinou nepáčili, prišiel mi Lacey strašne posadnutý a celkovo ten ich (ne)vzťah sa mi zdá dosť cez čiaru. No a boli tam aj kapitoly Evi, psychologičky, ktorá na sériu samovrážd poukázala a ktorej sa dejú fakt divné veci a nevie určiť, či sa ju niekto snaží vystrašiť alebo či jej len preskakuje. Dokopy to dalo skvelý thriller, aj keď páchatelia sa dali odhaliť celkom rýchlo, ale ako to všetko robili mi až do konca ostávalo záhadou. Koniec ma dosť zaskočil, je celkom neuzavretý, takže dúfam, že ďalšia časť bude pokračovať tam, kde táto skončila a dosť sa na ňu teším.

Křest novinky a autogramiáda Sharon Bolton!

21.06.2018

Kniha Volavka v seznamech