Ľahká fantastika přehled
Terry Pratchett
Úžasná Zeměplocha / Úžasná Plochozem série
Plochozemi hrozí nezadržateľná zrážka so škodoradostnou červenou hviezdou a zachrániť ju môže len jediný človek - neschopný a zbabelý čarodejník Vetroplaš, ktorého naposledy videli v okamžiku, keď prepadol cez okraj sveta...
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 2005 , TalpressOriginální název:
The Light Fantastic, 1986
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ľahká fantastika. Přihlašte se a napište ho.
Tuhle knížku mám ještě radši než Barvu kouzel. Opět jde o napínavý, naprosto originální fantasy román, napsaný s jemným vtipem a perfektně přeložený. A navíc tak krásně končí :).
Lehké fantastično od Terryho Pratchetta bylo pro mě opět velkým dobrodružstvím plným fantazie, originality a nezaměnitelného humoru. Autorova schopnost kombinovat satiru a komediální situace s propracovaným světem Zeměplochy mě opravdu baví, a musím přiznat, že jsem se při čtení často nahlas zasmál. Je to teprve má druhá kniha od Pratchetta, takže si na jeho specifický styl a spletité dějové linky teprve zvykám – a občas jsem se v ději trochu ztratil. I tak je ale příběh velmi poutavý a těším se, až se ponořím do dalších dílů této úžasné série!
70%
Knižní novinky (49. týden)
29.11.2020
„V každém normálním člověku se ukrývá šílenec, který se občas pokouší dostat ven, prohlásil majitel. Aspoň tak si to představuju já. Nikdo se nezblázní rychleji než naprosto normální člověk.“
„Když básník uvidí narcis, podívá se na něj a napíše o něm dlouhou báseň. Když uvidí narcis Dvoukvítek, vydá se hledat učebnici botaniky, aby si o něm něco přečetl, a při tom ho zašlápne.“
Kniha Ľahká fantastika v seznamech
v Přečtených | 4 506x |
v Knihotéce | 1 088x |
1993 | Barva kouzel |
1997 | Dobrá znamení |
2007 | Darwinovy hodinky |
2003 | Noční hlídka |
1995 | Stráže! Stráže! |
Lehké fantastično? Těžké fantastično! Fantazie je zde opravdu přehršle, možná mi to přišlo až příliš. Myslím si, že první kniha série byla lepší co se příběhu týče, ale v této druhé knize dominuje hlavně humor a již zmíněná fantazie. Nejvíce mě ale zaujal konec. Ten mě svým způsobem tak nějak i dojal. Lehce.