Nečekaný odpor přehled

Nečekaný odpor
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46376/bmid_necekany-odpor-GWP-46376.jpg 5 16 16

Trent nechal za zády divokou minulost, zabral si kus půdy v horském údolí, zkrotil několik divokých koní a vedl poklidný život. Zanedlouho si však nárok na všechnu půdu kolem blízkého městečka začal dělat rozpínavý statkář Bill Hale. Když Haleovi synové zavraždí jednoho ze sousedů, nezbude Trentovi nic jiného než dát v sázku vlastní život.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Man Called Trent aka The Mountain Valley War, 1978


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nečekaný odpor. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Cassidy.L
05.07.2023 5 z 5

Další skvělé dílo z pera mého oblíbeného autora, tohoto žánru. Příběh byl čtivý, napínavý a svižný.

Jack Bauer
24.11.2022 4 z 5

Můj první western od tohoto autora a přes vysoké hodnocení a kladné recenze mě na něm něco nesedělo. Čtivost se nedá upřít, příběh z divokého západu je pěkný, ale Trent mě připadal i přes veškerou jeho šlechetnost jako superman. Od samého začátku si věřil, že vše dobře dopadne a boxerský zápas vyhraje, že osadníci z hor zákonitě zvítězí. Takže kniha postrádala veškeré napětí, je to jen krásná četba plná moralizujích řečiček. Z „ máyovek" už jsem vyrostl tak jsem čekal nějaký drsný příběh a dostal jsem něco jako Old Shatterlanda v novém podání. Přesto si rád přečtu ještě nějaké další autorovi westerny.


Luigi1
01.08.2020 5 z 5

Zajímavě podaný život průkopníku osídlování.Najde opět jako v každé době jeden chamtivec v podobě Kinng Billa Hale,který je chce vystěhovat a zabrat jejich půdu.Neštítí se používat vyhrožování,násili a neposlední době i vražd.To rozpoutá nevoli některých osadníků kteří ho nebojí.Když Trent zjistí,že zavraždili jeho souseda Dicka Moffita a dvě děti stratili otce rozhodne se nejddříve po dobrém se domluvit,ale to nikam nevede a tak se vrací do svéhu půvdního života,byl totiž obávaný střelec Lance Kilkeny,pouští se do boje o zachování půdy a o životy osadníků.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nečekaný odpor v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x