Láska online přehled

Láska online
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540567/bmid_laska-online.jpg 4 690 690

Chopete se své šance - pak teprve začne život! Poznali jsme se na tom nejméně pravděpodobném místě. Začalo to docela nevinně. Pro ni jsem byl „BůhFilmu“ a ji jsem znal jako „Montanu“, což samozřejmě nejsou naše skutečná jména, jen virtuální přezdívky, za něž se schováváme. Večer se přihlásit a povídat si s ní mi pomáhalo před vším utéct – jen u ní jsem našel klid. Brzy jsem zjistil, že se ve skutečnosti jmenuje Eden. Uhranula mě od první chvíle, kdy jsme se přes internet spojili. Vypěstoval jsem si na ní závislost. O svých skutečných životech jsme toho navzájem moc nevěděli… a ona na tom nechtěla nic měnit. Anonymita však naši vzájemnou a nezastavitelnou přitažlivost nijak neoslabila. Spíš naopak. Díky ní jsme se tomu druhému otevřeli tak, jak bychom to možná za jiných okolností nedokázali. Eden byla vtipná, inteligentní, nádherná – vše, co jsem od ženy chtěl. Nemohl jsem ji však mít. Smířil jsem se s tím, že mezi námi zůstane vše při starém – dokud jsem nenarazil na informaci, která mě dovedla až k ní. Chopil jsem se šance. A právě tady náš příběh začíná.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Love online, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska online. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (142)

Leído
10.08.2024 3 z 5

Z knih, které jsem od autorky četla, se mi tato líbila nejmíň. Myslím, že za to může hlavně Ryder, protože na něm nebylo nic zajímavého. Tedy kromě toho, že byl nádherný, ukrutně bohatý a samozřejmě měl obří penis.

Nebaví mě, když v knížce někdo pořád někoho lituje. A když autor nutí do lítosti i čtenáře, který pak automaticky přeje postavám zasloužený happy end. V knize nebyla žádná negativní postava, která by mě štvala nebo kterou bych mohla nenávidět. Kromě lítosti jsem necítila téměř žádnou emoci. Přesto nemůžu říct, že by knížka byla vyloženě špatná.

SPOILER:
Začínáme tím, že litujeme Rydera, že mu zemřela máma a on kvůli tomu trpěl depresemi. Litujeme ho za to, že ve svém životě nenachází uspokojení a za to, co se mu přihodilo s bývalou přítelkyní, kterou zároveň taky litujeme. Když poznáme Eden, litujeme ji za to, že musí dělat tuto práci, protože je zřejmé, že to nedělá z potěšení. Když odkryjeme její tajemství, litujeme ji za to, že jí zemřela máma, že ji otec v dětství opustil, že má postiženého bratra, že má těžký život, že nemůže cestovat, i když by chtěla. A samozřejmě litujeme Ollieho. To je ale pořád slabý odvar, protože další level přichází se smrtí Ryderova otce, kdy lítost příští doslova z každé věty. Naštěstí po malé zápletce s bývalou přítelkyní, přechází děj v pompézní happy end.

monika0181
28.07.2024 5 z 5

Naprosto nestandardní seznámení. A přesto přeskočila taková jiskra, která by mohla hory přenášet.
Montana/Eden se se životem pere jak může. Její zodpovědnost, dospělost, zralost a přesto takto nezvyklé povolání v nás vyvolává touhu jí držet palce, fandit jí, ať příběh dopadne dobře.
Ryder je pohádkový chlapec, kterému sotva jeho samé klady věříme, ale tak dobře se to čte, že je mu odpuštěno.
Penelope píše s takovou lehkostí a vkusem, že Vás příběh vtáhne a pustí až s poslední stranou, což je moc dobře. Je sice samá pozitiva a "sociální jistoty", ale někdy takové příběhy prostě potřebujeme.
Příběh jsem si užila a vezmu opakovaně do ruky další knihy autorky.


LenkaStr
09.04.2024 3 z 5

Musím konstatovat, že jsem dlouhodobě úplně mimo, pokud jde u knih o očekávání. Od tohohle jsem nečekala nic moc, takže jsem nakonec docela příjemně překvapená. Příběh sám o sobě by mě asi tolik neuchvátil, jak už to někteří zmínili dříve, je to tak americký, až to bolí. Potěšilo mě, že za Edeninou motivací, proč se živila, čím se živila, nebylo nějaké ultradrama, ale prostá potřeba nějak se protlouct, díky čemuž to bylo mnohem uvěřitelnější než cokoli, co si moje paranoidní mysl dokázala vykonstruovat. Plus celou tu story za mě posouvá na další level Ollieho linka. Což bude trochu i mnou, mám pro tyhle nějakým způsobem znevýhodněné hrdiny zkrátka slabost. A Ollie je miláček a to jak školil Rydera mě dostávalo.

všechny komentáře

Související novinky (3)

10 nejprodávanějších eknih (březen)

06.04.2020


10 právě čtených knih podle uživatelů (březen)

15.03.2020


Knižní novinky (10. týden)

01.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska online v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených1 003x
ve Čtenářské výzvě86x
v Doporučených28x
v Knihotéce385x
v Chystám se číst208x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech4x