Láska ve světě lichých ponožek přehled

Láska ve světě lichých ponožek
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474365/bmid_laska-ve-svete-lichych-ponozek-blK-474365.jpeg 4 98 98

Alice má ráda, když je vše, jak má být a v naprostém pořádku. Ať už jde o její nový byt nebo perfektně srovnané tužky na stole. Napůl Američanka, napůl Francouzka právě přijela do Francie, aby unikla nedávné tragické události. Po úspěšné kariéře ve finančnictví v Londýně a New Yorku ale v Paříži najde práci jen v malém start-upu, který vyvíjí aplikaci na hledání ztracených ponožek. Ačkoliv malá firma je bezpochyby předem odsouzená k selhání, pro Alici představuje jediný záchytný bod. A zatímco majiteli několikrát denně připomíná, že by neměl utrácet víc peněz než vydělá, začíná pomalu přemýšlet, zda to není náhodou ona a její kolegové, koho se její šéf snaží zachránit, a že o ponožky jde až na posledním místě. Alicině sestře Scarlett matka neustále připomínala, že její narození bylo neplánované a že to byla její chyba, že je otec dívek opustil. A tak bylo na Alici, aby na ni vždy dohlížela a starala se o ni, i když se jejich životní cesty časem rozdělily. Osud Scarlett, která se nakonec stala rockovou hvězdou, ale brzy jako mladá zemřela, je něco, o čem Alice nemluví a snaží se to udržet v tajnosti. Není to však její jediné tajemství…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora

La vie rêvée des chaussettes orphelines, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska ve světě lichých ponožek. Přihlašte se a napište ho.

Šánka
03.01.2025 5 z 5

Od autorky jsem nedávno četla Rozčarované a moc se mi kniha líbila, tak jsem se s velkým těšením pustila do této... a krásné to bylo.
Ta kniha překvapí v tom nejlepším slova smyslu. Podle názvu asi čekáte romantický příběh, ale ono to tak vlastně vůbec není. Romantika tam samozřejmě nechybí, ale není tím hlavním, co příběh nabízí. Od originální zápletky, až po závěr, který asi málokdo očekával, od smíchu po slzy.
Příběh sester Alice a Scarlett je plný sesterské lásky, smutku i vtipných momentů. A ta metafora lichých ponožek je nádherná...
I tentokrát bez váhání doporučuji.

mignon
05.09.2024

Podařená zápletka, ale na mě tam bylo málo romantiky na to, v jaké je to edici :)

Evaho73
18.05.2024 4 z 5

"Láska ve světě lichých ponožek" je svieži a dojímavý román, ktorý dokáže upútať čitateľov svojou originálnou zápletkou a zaujímavými postavami. Hlavnou postavou je mladá žena, ktorá si prechádza životnými výzvami a hľadá únik od výčitiek a trápenia spôsobených tragickou stratou. Kniha je plná humoru, vtipných situácií a zároveň dojemných momentov, ktoré robia príbeh autentickým a príťažlivým.
Jednou z najsilnejších stránok tejto knihy je jej schopnosť skĺbiť ľahkosť s vážnejšími témami. Autorka sa nevyhýba ani zložitejším životným otázkam, ako sú strata, sebaúcta, vzťahy a životné priority, čím knihe pridáva hĺbku.
Napriek tomu, že niektoré dejové zvraty môžu byť predvídateľné, môj celkový dojem po prečítaní je veľmi pozitívny. Postavy sú realistické a vyprofilované s veľkým citom a porozumením, čo robí "Lásku ve světě lichých ponožek" príjemným a inšpiratívnym čítaním.

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020

Kniha Láska ve světě lichých ponožek v seznamech