Lázeňská známost přehled
Věra Řeháčková
V příběhu, který se v této knize odvíjí, sledujeme osudy Jany, mladé ženy, která po vytouženém mateřství prožívá kruté zklamání. Janino manželství se krátce po narození dítěte rozpadá. K psychickému otřesu přistupují i problémy zdravotní a hrdinka se tak poprvé v životě ocitá v lázních. Zde poznává nové přátele, mezi nimi i Františka, svou "lázeňskou známost".... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lázeňská známost. Přihlašte se a napište ho.
Smutný příběh ze života, tak jak to umí napsat právě paní Věra. Život byl k Janě opravdu krutý, vzala si milovaného muže ,ale ten ji opustil ,pro její velkou touhu být matkou. Druhý muž byl starší než ona a seznámila se s ním v lázních ,ale i toho opustila ,nedokázala přejít , že si našel za ni náhradu na dovolené. Autorka opravdu barvitě vylíčila, jak to v lázních chodí.
Působivé čtení. Jedná se o příběh mladé ženy, která po rozvodu hledá nového partnera a otce pro svého syna. Jana to neměla v životě úplně jednoduché. Manželství jí ztroskotalo kvůli dítěti, které manžel nechtěl. Navíc jsem ani nedoufala, že by se nová známost z lázní jevila jako perspektivní. Alespoň zde byl barvitě zachycen lázeňský život (a já věřím, že to tak ve skutečnosti funguje).
Kniha Lázeňská známost v seznamech
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2011 | Dívka s cizí tváří |
2007 | Hon na kluky |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Poučné, pravdivé, čtivé . Paní Řeháčkovou čtu od svých dvanácti let .