Ledový zámek přehled

Ledový zámek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51278/bmid_ledovy-zamek-Az5-51278.jpg 4 50 50

Lyrický příběh známého norského romanopisce je věnován přátelství dvou severských dívek s rozdílnými, protikladnými povahovými rysy. Začínající přátelství je tragicky přerušeno smrtí jedné z dívek, která zabloudí ve spleti ledových chodeb. Její přítelkyně se po tomto neštěstí uzavírá do sebe. Právě její dětskou, ale přesto krutou vnitřní cestu k vyrovnání se se smrtí Vesaas sleduje.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Is-slottet , 1963


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledový zámek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Nofar197
03.02.2024 4 z 5

Tak ještě do třetice : Vzpomínka na zasněžený kraj, zmrzlý vodopád a tragický osud norské dívky, která v labyrintu ledových chodeb a krápníku našla smrt, i shlédnutí filmové verze Is- slottet mě nakonec donutili zapátrat v knihovně. Výborný hebrejský překlad jsem přečetla za dva dny. S lety neztratil Ledový zámek nic na své působivosti.

Nofar197
16.01.2024 4 z 5

Ten film někdo před devíti dny nahrál na YouTube, bohužel
ty slibované anglické titulky tam jaksi chybí. Ale nevadí, dá se i bez nich. Když jsem Ledový zámek četla, jen obtížně jsem si dokázala predstavit, jak velký asi musel vodopád být, aby voda po přeměně v led dokázala vytvořit tak úžasné a rozsáhlé dílo. Bohužel tato ledová krása byla tím posledním, co Unn v životě viděla.


Nofar197
09.12.2023 4 z 5

Měl to být začátek nového přátelství. Setkání svou jedenactiletych dívek Sis a Unn však proběhne poněkud rozpačitě.
Nazítří trápí Unn velmi špatne pocity z průběhu včerejšího večera, proto se místo do školy vydá na osamělou pouť k zamrzlemu vodopádu, který vytvořil fantastický ledový zámek. Příjemný výlet do ledoveho království se však změní v noční můru, když Unn v labyrintu ledových chodeb zabloudí. Nikdo neví, kam se malá norská dívka vydala a kde ji hledat....
Tuto knihu jsem četla v šestnácti letech a dodnes mě mrazi z představy pomalé smrti malé holčičky ve spleti ledových chodeb. A jak se s touto událostí vypořádá Sis?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1964 - Literární cena Severské rady


Kniha Ledový zámek v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x