Legenda o Podkinovi Jednooušku přehled
Kieran Larwood
Kdo byl Podkin Jednoouško? Hrdina, o kterém si králíci v celých Pěti říších vyprávějí legendy. Neohrožený válečník, jenž dokázal vyhrát bitvu s nepřítelem tak strašlivým, že si ho ani nedokážete představit! Ale máte štěstí, do Trnkové nory právě z temné noci přichází potulný bard a začíná líčit napínavý příběh o tom, jak se Podkin, syn Lopkina ze Všedninkové nory, stal z rozmazleného a líného králíčete tím nejstatečnějším bojovníkem. Všechno začalo tehdy, když jeho noru přepadli krutí Gormové…... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Albatros (ČR)Originální název:
The Legend of Podkin One-Ear, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda o Podkinovi Jednooušku. Přihlašte se a napište ho.
Naprosto nejlepší fantasy pro (nejen) děti, kterou jsem v posledních letech četla. Někde jsem viděla přirovnání k Hobitovi, kterého ostatně má prý autor velmi rád. Ano, něco tam je. Příběh je sice výrazně složitější, propletenější, napínavější a místy i trošku krvavější (ostatně od vydání Hobita uplynulo pár desetiletí, což změnilo očekávání dětského žánru) ale má to ono "něco". Něco, co vás přinutí chtít další díly teď hned a okamžitě. Něco, kvůli čemu objednáte celou dosud vyšlou sérii... která je, mimochodem, stejné kvality jako díl první. Možná i vzrůstající. Autor to umí! Umí psát, udržet tempo... a mé děti nutně chtějí další díl!
Na doporučení jsem koupila pro dnes ještě malou dceru, nakonec si to přečetla sama a vůbec nelituji. Je to skvělé a stojí to za to. A jestli máte rádi velké fantasy příběhy, epickou fantasy a skvělé hrdiny, bude se vám to líbit taky. Jo a dětem, těm určitě, králíkům totiž budete držet palce všichni.
Kniha Legenda o Podkinovi Jednooušku v seznamech
v Mé knihovně | 25x |
2019 | Legenda o Podkinovi Jednooušku |
2021 | Podkin Jednoouško a dar Temnory |
2024 | Podkin a nestvůry z Lesa chmurných srdcí |
Chcete přitáhnout své dítě ke čtení? Chcete se vrátit do nadšení ze života v dětském věku? Tak si dejte Podkina. Naprosto parádní dobrodružství v podání povětšinou roztomilých králíčků. Fantasy, kde nechybí dobro a zlo, kouzla, statečnost i podlost. Příběh je vystavěn přímo ukázkově. Vypravěč Bard nás nenásilně seznámí se zvyky králíků a zároveň zavede do historie Pěti říší. Hlavní hrdina Podkin je ze začátku spíše lenoch, floutek a fracek. Ale ve správnou chvíli dojde ke správnému řešení. Nesmím zapomenout na ilustrace. Ty jsou velmi povedené a kdyby chtěl někdo z příběhu udělat animák, určitě by měl velkou sledovanost.