Legenda o svaté holčičce přehled

Legenda o svaté holčičce
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503351/bmid_o-svate-holcicce-QJ6-503351.jpg 4 19 19

V Praze na Smíchově se rozprostírá tajuplný Malostranský hřbitov, mezi jehož vzrostlými, břečťanem porostlými stromy a náhrobky najdete klid, jinde v Praze nevídaný. Vstupte do něj a po pravé straně podél hlavní cesty vyhlížejte malý náhrobek, na kterém je vytesaná spící dívenka. Je to svatá holčička, ochránkyně pražských dětí, které k ní dodnes přicházejí se svými prosbami a přáními.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda o svaté holčičce. Přihlašte se a napište ho.

oblakaknih
dnes 5 z 5

Původní legendu jsem před čtením vůbec neznala, takže k této knize přistupuji jako v tomto směru nezkušený čtenář a jsem naprosto nadšená!
Od ilustrací až po text je kniha naprosto skvostná.
Příběh to sice není veselý, možná právě naopak, ale přesto je to jedna z nejkrásnějších knih, se kterými jsem se setkala!
Při čtení je potřeba se plně soustředit jak na text, tak na ilustrace, které celý příběh pozdvihují o několik úrovní.
Málokdy se mi stává, že bych byla při čtení dojatá, v tomto případě jsem si to ale na dlouhou dobu vynahradila. Hořkosladký zážitek, který si v budoucnu moc ráda zopakuji. Doporučuji!

LadaJana
09.10.2024 4 z 5

Klasická a dojemná legenda o holčičce s duší anděla. Tuto legendu znám, možná ždibec jinak a vyprávěla jsem jí dceři když jsme byli na hřbitově u jejího hrobečku. Pak jsem narazila na tuto knížku v knihovně a tak jsme jí přinesli domů. Celkově bych knihu hodnotila pozitivně, leč mi vyprávění přišlo trošku krkolomné a opakující se. Určitě bych doporučila všem kdo tuto legendu neznají.

Semtamťuk
25.04.2023 3 z 5

Dojemná legenda o holčičce s duší anděla, která dávala ostatním lásku a starala se o druhé víc než o sebe. Z knihy sálá velmi křehká a laskavá atmosféra, na které se podílí také ilustrace. Dcera se ale zadrhávala na knižních slovech a neobvyklém slovosledu.

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022

Kniha Legenda o svaté holčičce v seznamech