Legendy akčního filmu přehled
Václav Rybář , Matěj Svoboda
Kompaktní bichle o váze McClaneovy beretty nabitá ostrými fakty. Nutnost pro všechny fandy žánrovek! Připravte se na ten nejsilnější kalibr – akční hrdiny! Tváří se drsně, kosí nepřátele, hláškují jak o život, zastavují letadla holýma rukama a líbat umí tak, že taje nejedna křehká blondýnka. To jsou oni: Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Sylvester Stallone, Bruce Lee, Clint Eastwood a další… všichni už si na vás brousí zuby i taktické nože, mačety či katany. Během této testosteronem nabité jízdy poznáte kultovní hrdiny ze všech stran a z pohodlí první řady zažijete i třaskavé historky z natáčení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legendy akčního filmu. Přihlašte se a napište ho.
![Zetuška Zetuška](https://www.databazeknih.cz/img/users/60_/60497/m_zetuska-4lb.jpg?v=1540851723)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Po knihách z řady "Encyklopedické" Akční, fantasy,.. + dalších filmových knih-Zakázané filmy, 1000 filmů, které...atd., jsem nemohla vynechat tuto, která mi byla zapůjčena (děkuji). Pěkné, četlo se dobře. Zajímavosti o hercích (legendách). + Nastíněny možné legendy zítřka? Budou nějaké? Pokud čteno v kombinanci Encyklopedie akčního filmu, to je zase jiný zážitek.
Některý výběr herců mě překvapil, jiní mi třeba chyběli, např. Danny Trejo:-) A jsem moc ráda, co už mám z jejich filmografíí nakoukáno, drobet chybějícíh filmů si doplním.
A již se těším na knihu Devadesátky ve filmu, ale nejdříve jdu dočítat Encyklopedii horového filmu.
![Daytripper Daytripper](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Kluci z oblíbeného podcastu připravili po delší době skvělé knihy (tohle a ještě lepší Devadesátky ve filmu). Pro všechny fanoušky akčního žánru povinnost; kniha je plná méně známých faktů a vtipných historek (Seagalovy pohádky, které mu v éře před internetem hltala velká část Hollywoodu nebo sběratelské zvláštnosti N. Cage typu dvouhlavý orel zaslouží vypíchnout). Kromě Hollywoodu pro mě inspirace i v oblasti méně známé asijské a evropské produkce, moc fajn.
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Kniha Legendy akčního filmu v seznamech
v Mé knihovně | 22x |
Vzhledem k tomu, že se jedná o výčet herců, kteří u nás samostatnou biografii asi určitě mít nikdy nebudou, měla by se tato kniha považovat za malý klenot, díky kterému se můžeme přeci jen něco dozvědět o zmíněných "akčňácích". Čte se to velmi dobře, je to spíše o filmech než o životech, ale suma sumárum je to moc dobře zpracované, čtivé a psáno s humorem. Je to jako povídat si se svým kamarádem o svých oblíbených hercích, takový styl psaní to na mě dělá.