Aga přehled
František Kotleta (p)
Nejobávanější členka vesmírné lodi Kraksna byla unesena. Kapitán Moravec vyráží na záchrannou misi, která je podle zbytku posádky nejpitomějším nápadem od … no, posádka Kraksny má za sebou hodně pitomých nápadů, ale tenhle rozhodně patří mezi pět největších. Enlilové mezitím začnou pořádat na Kraksnu hon a šmejdit po celém vesmíru, aby dostali její posádku i technologii pradávné civilizace rutašů. Což pořád nic není proti tomu, co Moravce čeká při záchraně Agy. Kolik ocasů bude muset přesekat, než získá zpátky ještěrku, která netouží po ničem jiném, než mu vyrvat páteř z těla? Vítejte ve vesmíru, kde poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka, vesmíru Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, který je temný, krutý i zábavný, jak jen to cenzura nakladatele dovolí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aga. Přihlašte se a napište ho.
Tak piate pokračovanie skvelej vesmírnej ságy Legie je za mnou a táto je podľa mňa asi najlepšia. Kvalita naozaj stúpa každým jedným dielom. Ako už napovedá názov, celý diel sa bude točiť okolo Agy, ktorá bola unesená a kapitán Moravec sa ju rozhodne zachrániť.
Čaká nás ďalšia napínavá a dobrodružná jazda. Väčšina deja sa odohráva na "Oceľovej planéte" a čaká nás veľa súbojov v aréne na spôsob gladiátorov. Pobijú sa medzi sebou rôzne druhy mimozemšťanov, takže nechýba akcia a samozrejme ani humor. Aj keď v tejto časti takmer nie je Gerasim, o vripne hlášky nie je núdza.
Dozvieme sa aj kopec ďalších informácii a hlavne históriu okolo života Agy. Chémia medzi ňou a kapitánom Bouchačom funguje na výbornú, takže nemôžem inak ako dať plné hodnotenie a musím sa ihneď vrhnúť na ďalší diel.
Tenhle díl mě zatím po jedničce nejvíce nadchnul. Přišla mi to fajn jízda. Klasickej Kotleta a vše co on umí, akorát zase trochu jinak. Paráda.
Space opera Legie - to nejlepší ze dvou stylů
05.12.2023
10 nejprodávanějších eknih (červen)
20.07.2022
TOP 10 nejprodávanějších knih (23. týden)
15.06.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Když jste se nenáviděli, šla mi práce lépe od ruky.“
„Znovu a znovu mi dochází, jak je vesmír obrovský a pro nás lidi neznámý a nebezpečný.“
„Jiný kraj, stejná ignorace.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Aga v seznamech
česká literatura mimozemské civilizace česká fantasy mimozemská invaze
2016 | Spad |
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
ANO! ANO! ANOOO! Aga potvrdila, že je ta nej z posádky Kraksny, pardon, Vzdorující. František Moravec a ona hrají v tomto díle jasný prim a chemie mezi nimi je, hm, velmi interesantní. Kniha je napěchovaná akcí (úžasné boje v Ocelové aréně), nečekanými zvraty mezi postavami, podíváme se na víc než jednu novou planetu. Za mě osobně je ale tou nejzábavnější částí vývoj vztahu mezi Agou a Frantou. Stalo se opravdu tolik věcí, které jsem opravdu nečekala. Jediné, co za mě bylo trochu uspěchané, byla poslední kapitola. Ale to je opravdu maličkost. 95%