Legie plamenů přehled

Legie plamenů
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419656/bmid_legie-plamenu-SpS-419656.jpg 4 260 260

Draconis Memoria série

Claydon Torcreek přežil cestu džunglí plné draggů, střet s nepřátelskými klany i mrazivý dotyk zrady - jeho potíže ovšem teprve začínají. Bájný bílý dragg - všeobecně považovaný za pouhý mýtus - se totiž probouzí z dlouhého spánku a přemáhá ho palčivá touha sežehnout na popel celý lidský svět. Jedno město už děsivým draggovým kohortám za oběť padlo. A další budou následovat, pokud se Clayovi nepodaří odhalit dávné tajemství, dosud ukryté pod jižním ledem. Clay musí opět čelit nepředstavitelným nebezpečím a tentokrát na bedrech nenese pouze břímě naděje svého vlastního lidu, nýbrž i osudu celého světa.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host

The Legion of Flame, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legie plamenů. Přihlašte se a napište ho.

Slezadav
16.08.2024 4 z 5

Druhý díl Draconis Memoria vůbec nepřekvapil. Asi ani moc nezklamal, ale podle mého to byl trochu slabší zážitek, než první díl. Podobně jako v předchozí knize sledujeme několik dějových linií, které se tady prakticky neprotínají.
Pořád platí, že draci a magie založená na jejich krvi je super. Stejně tak mě pořád baví fantasy, které není z typicky středověkého prostředí. Některé postavy se tady skvěle formují a byly pro mě stále oblíbenější , jiné zůstávají do počtu. Velmi mě bavila dějová linka v Korvantinském impériu, ta má prakticky vše od badass protagonisty až po epický rozsah. Slušný je i pohled ze strany Legie plamenů.
Bohužel se najdou i takové postavy, které mi nesedí. Ne svým charakterem, ale spíše tím, že reprezentují směr, kterým se Clayova dějová linka ubírala a který se mi nelíbil. Jednak je tam spousta velmi divné vaty související s historií světa. Druhak útoky draggů, ač v podstatě dobře napsané jsou příliš časté a repetitivní. Spousta situací je extrémně nerealisticky poplatných aktuálním potřebám děje.
Celkově s odřenýma ušima pořád 4/5, ale jde o silně typický prostřední díl, kde je sice spousta menších dějových posunů, ale žádného velkého rozuzlení nebo dramatického progresu hlavního rámce se nedočkáme. Jsem zvědavý na závěrečný díl, pokud ho Ryan dokázal udržet při zemi a slušně propojit linky, potenciál je velký.

Iva095
02.08.2024 4 z 5

I tento díl byl fajn, ale kdyby byla kniha trošku kratší tak bych byla spokojenější.
Brzy se pustím do závěrečného dílu.

Ninushka
22.06.2024 5 z 5

Nečtu fantasy a nerozumím mu a přesto mě fascinuje. Ta dokonalá promyšlenost neexistujícího světa, ta napínavost, ty zvraty na každé druhé stránce. Skvělé.

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019

Kniha Legie plamenů v seznamech