Lékařem mezi nebem a horami přehled
Kristina Höschlová
Autorka po absolvování lékařské fakulty pracovala v pražském traumacentru a u záchranné služby, byla s Lékaři bez hranic v Afghánistánu a po několik zimních sezon pracovala jako urgentní lékařka letecké záchranné služby Mont Blanc Helicopteres v Avoriaz ve francouzských Alpách.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lékařem mezi nebem a horami. Přihlašte se a napište ho.
Velmi čtivě napsaná kniha o práci anestezioložky v horském středisku Avoriaz (Francouzské Alpy). I pro čtenáře - laika srozumitelně podaný popis zranění a způsobů jejich ošetření, není zde nadužíváno odborných výrazů (a ty, které se místy vyskytnou, jsou dobře vysvětleny).
Zajímavý vhled do horské medicíny a občasné srovnání s medicínou v ČR.
Sympatické mi na autorce je to, že si i v náročných situacích dokáže udržovat nadhled, smysl pro vnímání krásy okolo, humor a správně namíchanou směs sebejistoty a zároveň pokory, tak jako fakt, že stejně dobře funguje samostatně i jako součást týmu.
Tahle knížka patří pohledem k těm útlejším, obsahově však velmi nabitým.
Zajímavé čtení z pro mě úplně neznámého prostředí. Dobře se to čte a i jako naprostý laik jsem rozumněla.
Kniha Lékařem mezi nebem a horami v seznamech
lékařské prostředí Francie záchranáři
Skrýt reklamy
Zajímavé čtení. Lékařka a záchranářka Kristina Höschlová popisuje svoje zážitky s leteckou záchrannou službou Mont Blanc Helicopteres v Avoriaz ve francouzských Alpách, kde strávila tři sezóny