Lékařem mezi pouští a minami přehled

Lékařem mezi pouští a minami https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466750/bmid_lekarem-mezi-pousti-a-minami-1l0-466750.jpg 4 72 72

Osobní svědectví lékařky bez hranic. Tam, kde se beznaděj střetává s vnitřní radostí. Svědectví lékařky ve válečných zónách. Tato kniha je o odvaze žít. Kristina Höschlová v ní podává neuvěřitelná svědectví z válečných zón v Afghánistánu, Kurdistánu a Jemenu, kde pracovala jako lékař-anesteziolog. Popisuje skutečné příběhy místních lidí, své zážitky i svět emočních kontrastů, v němž se krutost mísí se srdečností, krvelačnost se štědrostí a beznaděj s vnitřní radostí. Vyprávění z humanitárních misí obohacují reflexe, jež nepřímo odrážejí podobu současného měnícího se světa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lékařem mezi pouští a minami. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Doubravka1975
26.04.2024 5 z 5

Drsné a silné čtení. Formou deníkových zápisků lékařka Kristina Höschlová popisuje svoje osobní zážitky a skutečně příběhy z válečných zón v Afghánistánu, Kurdistánu a Jemenu, kde působila s organizacemi Lékaři bez hranic a Medevac.
Velký respekt a obdiv všem !!!
Doporučuji !!!
Zažila jsem svět plný emočních kontrastů, kde krutost se mísí se srdečností, krvelačnost se štědrostí a beznaděj s neoblomnou vnitřní radostí. V zemi zabijáků prodchnuté netečnou beznadějí jsem potkala lidi s velkým srdcem od nichž jsem se naučila trpělivosti, úctě a velkorysosti.

ZuzanaK.
29.02.2024 4 z 5

Deníkové záznamy se spoustou přesahů, myšlenek a postřehů pod povrch věcí a situací. Podnětné. Čtivě podáno.
9/10


hzd
20.02.2024 5 z 5

Dost drsná knížka, O to hůř, že se tohle opravdu někde na světě děje. Knížku by si měl přečíst každý, aby věděl, jak se vlastně máme dobře. Klobouk dolů před paní doktorkou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021


Citáty z knihy (2)

Kdyby bylo v Mokce více krásy, bylo by tam i více soucitu? Možná ano. Protože krása konejší, hojí rány a hřeje srdce.


Chceme milovat Život bez výhrad, celý, i s jeho stinnými stránkami a nebát se utržit rány? Nebo se chceme zaměřit na neduhy - na virózy, úrazy i nevyhnutelnou smrt, a předčasně jej odsoudit k zániku?


Kniha Lékařem mezi pouští a minami v seznamech

v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Lékaři bez hranic

Autorovy další knížky

2021  88%Lékařem mezi pouští a minami
2017  77%Lékařem mezi nebem a horami