Lékařem mezi pouští a minami přehled
Kristina Höschlová
Osobní svědectví lékařky bez hranic. Tam, kde se beznaděj střetává s vnitřní radostí. Svědectví lékařky ve válečných zónách. Tato kniha je o odvaze žít. Kristina Höschlová v ní podává neuvěřitelná svědectví z válečných zón v Afghánistánu, Kurdistánu a Jemenu, kde pracovala jako lékař-anesteziolog. Popisuje skutečné příběhy místních lidí, své zážitky i svět emočních kontrastů, v němž se krutost mísí se srdečností, krvelačnost se štědrostí a beznaděj s vnitřní radostí. Vyprávění z humanitárních misí obohacují reflexe, jež nepřímo odrážejí podobu současného měnícího se světa.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lékařem mezi pouští a minami. Přihlašte se a napište ho.
Drsné a silné čtení. Formou deníkových zápisků lékařka Kristina Höschlová popisuje svoje osobní zážitky a skutečně příběhy z válečných zón v Afghánistánu, Kurdistánu a Jemenu, kde působila s organizacemi Lékaři bez hranic a Medevac.
Velký respekt a obdiv všem !!!
Doporučuji !!!
Zažila jsem svět plný emočních kontrastů, kde krutost se mísí se srdečností, krvelačnost se štědrostí a beznaděj s neoblomnou vnitřní radostí. V zemi zabijáků prodchnuté netečnou beznadějí jsem potkala lidi s velkým srdcem od nichž jsem se naučila trpělivosti, úctě a velkorysosti.
Deníkové záznamy se spoustou přesahů, myšlenek a postřehů pod povrch věcí a situací. Podnětné. Čtivě podáno.
9/10
Knižní novinky (16. týden)
18.04.2021
„Kdyby bylo v Mokce více krásy, bylo by tam i více soucitu? Možná ano. Protože krása konejší, hojí rány a hřeje srdce.“
„Chceme milovat Život bez výhrad, celý, i s jeho stinnými stránkami a nebát se utržit rány? Nebo se chceme zaměřit na neduhy - na virózy, úrazy i nevyhnutelnou smrt, a předčasně jej odsoudit k zániku?“
Kniha Lékařem mezi pouští a minami v seznamech
Lékaři bez hranicAutorovy další knížky
2021 | Lékařem mezi pouští a minami |
2017 | Lékařem mezi nebem a horami |
Tak tohle bylo čtení.. kruté, drsné, nepředstavitelné.. nutící k zamyšlení, důležité a potřebné.....