Lekce chemie přehled

Lekce chemie
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531492/bmid_lekce-chemie-65c1f661a1ce0.jpg 4 581 581

Nacházíme se v Kalifornii šedesátých let a jsou věci, které ženy zkrátka nedělají. Když se vědkyně Elizabeth Zottová ocitne v roli moderátorky televizního pořadu o vaření, odstartuje revoluci, která zpochybňuje vše, co se doteď považovalo za běžné. Ženy po celé Americe si každý všední večer naladí její pořad, kde se dočkají nejen vaření, ale i rad do života. Oslnivá Elizabeth je však zajímavá i mimo televizní kamery – svobodná matka nemanželské dcery, milovnice veslování a otevřená ateistka – a jako taková je velmi nekonvenční televizní hvězdou. Postavy tohoto vtipného, zábavného debutového románu, který můžete vidět na Apple TV+ jako seriál, si zamilujete.... celý text

Literatura světová Romány Příběhy
Vydáno: audiokniha , Témbr

Lessons in Chemistry, 2022

Interpreti: Dagmar Čárová

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lekce chemie. Přihlašte se a napište ho.

cabalenka
včera 4 z 5

No, zas taková bomba, jak jsem očekávala (vysoké hodnocení, nadšené recenze, cena Goodreads...), to nebyla. Elizabeth je tak trochu "Sheldon v sukních", což samo o sobě vypovídá o tom, že nemusí být nutně všem zrovna sympatická. Někdy mi to její "sheldonovství" přišlo hnané až ad absurdum - asi tak, jak se hodí do sitcomu, ale tato kniha jaksi není sitcom, ale příběh zabývající se mnoha závažnými tématy. Jelikož se sama pohybuju ve vysoce kompetitivním, převážně mužském prostředí, dokážu se s Elizabeth v mnoha situacích ztotožnit - některé její srážky s mužskými kolegy a nadřízenými mě doslova vytáčely do běla (protože, musím konstatovat, se to děje i dnes); bohužel ale příběh v mých očích trochu shazovalo všeobecné nadšení fanynek Elizabethina pořadu, které najednou zázračně začaly projevovat zájem o chemii a citovat vědecké poučky. K tomu ta extrémně zamotaná zápletka ohledně Calvinova původu hodná mexické telenovely... Závěr asi měl být dojemný, ale na mě to bylo trochu "too much". Škoda, námět měl podle mě velký potenciál - osobně miluju příběhy o ženách-vědkyních, průkopnicích a obecně hrdinkách bořících zažité společenské stereotypy, ale tohle na plný počet není.

Kávový_závislák
24.10.2024 3 z 5

Knihu jsem měla možnost poslouchat v audioknize a musím říct, že v průběhu práce jsem se nenudila. Lekce chemie je trochu průměrná, na můj vkus trochu zkreslená, ale pokud hledáte něco na odpočinek u čeho nemusíte přemýšlet, tak super čtení.

Luvy
17.10.2024 1 z 5

Takové až moc vyfantazírované a umělé, inspirované M. Curie a jejím příběhem. Taky jí umřel muž, ale tohle bylo blbé.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)

22.01.2023

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022

Ocenění knihy (1)

2022 - Goodreads Choice Awards (Best Debut Novel)

Kniha Lekce chemie v seznamech