Říkali mi Leni přehled

Říkali mi Leni
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425123/bmid_rikali-mi-leni-OeY-425123.jpeg 4 1397 1397

Leni série

1. díl >

Skutečný příběh českého děvčátka, jež bylo za války dáno na převýchovu do německé rodiny a po válce se za pomoci přátel vrátilo do Čech ke své matce.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říkali mi Leni. Přihlašte se a napište ho.

Crazyberuska
29.11.2024 4 z 5

Knihu jsem četla jako dítko školou povinné do čtenářského deníku. Copak tomu může dětská duše rozumět? Až teď v dospělosti, když čtu příběhy z Osvětimi nebo dalších míst plných smutných příběhů, vzpomněla jsem si na ní a přečetla ji už se zkušenějším pohledem na tehdejší svět. Jako dítě jsem si nemohla nemohla uvědomovat sílu takovýchto příběhů. Krásné čtení.

maryska09
27.11.2024 4 z 5

Je zvláštní číst v dospělosti knížku z dětství. Tahle neztratila nic na své hloubce, jen mi teď přijde ještě mnohem varovnější než dřív. Dějiny mají tendenci se opakovat a lidé dělají stále stejné chyby.

Maky78
03.11.2024 4 z 5

Na to jak je tato kniha stará je stále aktuální. Příběh vyprávění z dětského pohledu není tak drsný. Všechno ostatní bylo tíživé, smutné a pravdivé.

Kniha Říkali mi Leni v seznamech

v Přečtených2 336x