Smrt v modré přehled

Smrt v modré
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517062/bmid_smrt-v-modre-64719b6918f13.jpg 4 24 24

Leo Wechsler série

Malíř Arnold Wegner zachycuje svoji dobu za pomoci ostrých kontrastů – chudoba a přepych, válka a požitkářství. Jeho obrazy, v nichž provokativně zobrazuje společnost a nedávnou minulost za první světové války, vyvolávají obdiv i znechucení, ale nikoho nenechávají chladným. Když je umělec nalezen ve svém ateliéru mrtvý, první stopa zavede kriminálního komisaře Leo Wechslera k radikální pravicové skupině Asgard, k níž se hlásí mnoho bývalých vojenských důstojníků. Vyšetřování se nevyvíjí vůbec dobře, ovšem pak Leo Wechsler dostane tip od avantgardní tanečnice They Pabstové a přijde na to, že vyšetřovaný zločin měl svědka. Jenže ten se usilovně vyhýbá jakémukoli kontaktu s policií...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt v modré. Přihlašte se a napište ho.

Ivetaa
07.03.2025 4.5 z 5

To dobové vykreslení reality bez příkras mě prostě baví.

astroweb
04.03.2025 3 z 5

Druhá kniha od autorky, nebylo to opět špatné, zvláště mě bavily historické reálie z Německa po první světové válce. Příběh nebyl špatný, mohl být více napínavý, alespoň ve finále.

milary
01.11.2024 4 z 5

Mně se to prostě dobře čte, abych zargumentovala své čtyři hvězdy. :)
Je to taková "soft" detektivka, žádné potoky krve, trocha romantiky, dobře uchopitelné postavy, nepřekombinovaný děj. A ovšem - skvělá atmosféra.
Vnímám (a už jsem to drobně zmínila u jedničky) občasnou neukončenost u vedlejších linek, ale třeba se k některým autorka ještě vrátí; já se nezadrhla na tomhle, ani na ničem jiném.
Asi to není knížka, kterou bych horlivě doporučila (což beztak dělám málokdy). Ale mně zatím série "padla do noty" a s chutí se pustím do dalšího dílu.

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Kniha Smrt v modré v seznamech

v Mé knihovně58x

Susanne Goga