Smrt v modré přehled
Susanne Goga
Leo Wechsler série
Malíř Arnold Wegner zachycuje svoji dobu za pomoci ostrých kontrastů – chudoba a přepych, válka a požitkářství. Jeho obrazy, v nichž provokativně zobrazuje společnost a nedávnou minulost za první světové války, vyvolávají obdiv i znechucení, ale nikoho nenechávají chladným. Když je umělec nalezen ve svém ateliéru mrtvý, první stopa zavede kriminálního komisaře Leo Wechslera k radikální pravicové skupině Asgard, k níž se hlásí mnoho bývalých vojenských důstojníků. Vyšetřování se nevyvíjí vůbec dobře, ovšem pak Leo Wechsler dostane tip od avantgardní tanečnice They Pabstové a přijde na to, že vyšetřovaný zločin měl svědka. Jenže ten se usilovně vyhýbá jakémukoli kontaktu s policií...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2023 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Tod in Blau, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt v modré. Přihlašte se a napište ho.

Druhá kniha od autorky, nebylo to opět špatné, zvláště mě bavily historické reálie z Německa po první světové válce. Příběh nebyl špatný, mohl být více napínavý, alespoň ve finále.

Mně se to prostě dobře čte, abych zargumentovala své čtyři hvězdy. :)
Je to taková "soft" detektivka, žádné potoky krve, trocha romantiky, dobře uchopitelné postavy, nepřekombinovaný děj. A ovšem - skvělá atmosféra.
Vnímám (a už jsem to drobně zmínila u jedničky) občasnou neukončenost u vedlejších linek, ale třeba se k některým autorka ještě vrátí; já se nezadrhla na tomhle, ani na ničem jiném.
Asi to není knížka, kterou bych horlivě doporučila (což beztak dělám málokdy). Ale mně zatím série "padla do noty" a s chutí se pustím do dalšího dílu.
Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)
08.10.2023
Kniha Smrt v modré v seznamech
v Mé knihovně | 58x |
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
To dobové vykreslení reality bez příkras mě prostě baví.