Les / Je těžké být bohem přehled

Les / Je těžké být bohem
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13177/mid_les-je-tezke-byt-bohem-tAz-13177.jpg 4 142 142

Kniha obsahuje dvě díla bratrů Strugackých. Les (slovensky vyšlo samostatně pod názvem Slimáčik na úbočí) a Je těžké být bohem. V lese je všechno jinak: oděvy, nábytek i nádobí rostou ze země, ta je ostatně jedlá a chutná jako sýr, houba je s to zarůst celé vesnice, kolem nichž se potulují mrtváci, ale snad největší hrozba se tají v Dosažení... Pozemšťan to na cizí planetě, procházející právě údobím středověku s veškerou špínou, dvorskými intrikami a krutostí, nemá lehké. Třebaže je svými znalostmi, schopnostmi a technickými možnostmi roven bohům, někdy je těžké být bohem…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Svoboda

Ulitka na sklone / Trudno byť bogom

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les / Je těžké být bohem. Přihlašte se a napište ho.

Lele61
27.08.2024 4 z 5

Knížka je v podstatě takové "2 v 1", jelikož obsahuje dvě docela odlišná a nesourodá díla. Zatímco "Les" je plný poněkud zvláštních nápadů a řešení dotažených až na hranici naprosté absurdity a je velmi "crazy" - vlastně taková karikatura světa při pohledu do zrcadla. Tak naproti tomu "Je těžko být bohem" představuje úplně jiný kalibr a v mnohem vážnějším duchu ukazuje pohled na cizí planetu ve stadiu středověku očima současného pozemšťana. Zmíněná žánrová nesourodost těchto dvou částí není až zase tolik na škodu, protože přináší určitý kontrast. Knížku jako celek hodnotím tedy čtyřmi hvězdičkami jako nadprůměrnou, i když ji ještě něco chybí do nejlepšího díla obou autorů, kterým je podle mého názoru jednoznačně "Piknik u cesty".

Alexa711
06.06.2024 5 z 5

Knížku jsem si koupila kvůli lesu, který mě potěšil ale na piknik u cesty za mě nemá, ovšem Je těžké být bohem je naprosto geniální a rozhodně doporučuju.

Luigi1
21.03.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knich kterou jsem od nich četl

Kniha Les / Je těžké být bohem v seznamech