Les plný tajemství přehled

Les plný tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487999/mid_les-plny-tajemstvi-L1B-487999.jpg 5 112 112

Pokračování fantasy příběhu, kde hlavními hrdiny jsou divoké kočky, které spolu vedou neustálé spory a války.Klany divokých kočičích válečníků se mísí. V lese je cítit napětí, přátelé se mohou doslova přes noc stát nepřáteli. A některé kočky jsou ochotné zabíjet, aby dostaly, co chtějí! Ohnivous je odhodlán zjistit pravdu o smrti Rudocha, válečníka z Hromového klanu. Ale některá tajemství jsou tak děsivá, že by měla zůstat navždy skryta.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Warriors - Forest of secrets


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les plný tajemství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

šárofka
08.09.2022 5 z 5

Byla to super kniha a nejradši bych si ji četla donekonečna.. přečetla jsem si ji dvakrát za sebou (kdybych mohla, tak bych ji přečetla víckrát). :-)

vlkodlaq
03.01.2022 2 z 5

Jak už jsem psal dříve, práce překladatelů si obvykle velice vážím, ale překlad kočičích válečníků dost shazuje jinak výborný příběh. Všechny ty kožíšky, tlamičky apod jsou pro příběh naprosto bezpředmětné a při četbě jen ruší, co hůř, v originále to takto není, takže knihu zmršil překladatel.
Upřímně nevím, zda-li se vůbec někdy pustím do dalšího dílu.


vlkodlaq
26.05.2021 2 z 5

Sotva jsem se začetl, zase je to samý čumáček, tlamička, kožíšek. Měl jsem možnost nahlédnout do AJ originálu a takto to tam rozhodně není, takže to zmršil překladatel. Za jiných okolností si práce překladatelů velice vážím, ale tentokrát to je za trest. Kniha se skvělým spádem a čtivostí dostává na frak zbytečnými deminutivy, díky kterým mám pocit, že čtu pohádku pro předškolní děti. Nic proti pohádkám, ale v Kočičích válečnících mi to zkrátka nesedí, byť to má být kniha spíše pro děti, mít třeba deset let, vadilo by mi to taky a pro ještě mladší to už zase obsahem tak úplně není. Nabízí se tak otázka, pro koho je kniha vlastně určena. Když mi bylo řekněme 8-13, četl jsem Foglara, Štorcha, Karatova, Verna,
Maye a podobné, tedy žádné kožíšky a čumáčky. Ve Válečnících jsou ale i poměrně drsnější scény, díky kterým bych knihu třeba 6-8mi letému děcku nedal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Les plný tajemství v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených25x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech5x