Lesní poutník přehled
Adalbert Stifter
Romantická povídka z autorova rodného kraje líčí ve třech částech pohnutý osud svérázného obyvatele šumavské samoty.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesní poutník. Přihlašte se a napište ho.
Krásny, krehký a zároveň silný a trochu smutný príbeh lásky a osudu. Opisy prírody a krajiny sú v tejto krátkej próze výdatné a pohlcujúce. Vo vzťahu k románom z 19. storočia som si rozšíril obzor o ďalšieho zaujímavého autora.
Při líčení krajiny jsem vrněla blahem. Měla jsem pocit, že se tam s panem Stifterem procházím taky. Bylo to moc příjemné toulání okořeněné příběhem o lásce. Jeho pomalý styl vyprávění mi krásně sedl. Nevím, proč jsem kolem tohoto spisovatele tak dlouho kroužila.
17 nových eknih zdarma ke stažení
27.09.2021
Kniha Lesní poutník v seznamech
1978 | Horský křišťál (13 povídek) |
2004 | Vítek |
2003 | Hvozd |
2004 | Lesní poutník |
1968 | Pozdní léto |
Už roky jsem o tomto milovníku šumavských lesů a strání slyšel, konečně jsem ho tedy i zkusil a přečetl. Člověk si musí zvyknout na ten jazyk a styl 19. století, ale pak už jsem propadl příběhu a popisům. Melancholický příběh založený na jiných mravech a společnosti, než známe dnes, který potěší milovníky hor a přírody, a překvapí na křesťanskou morálku nezvyklým pojetím dobra a životního poslání. Ano, "dobro" a "slušnost" doslova z knihy prýští, ale takový byl autorův smysl tvorby.