Let do nebezpečenstva přehled
Arthur Hailey , John Castle
Táto napínavá kniha je dielom dvoch autorov, populárnych na západe. Vrelé prijatie medzi čitateľmi, ako aj ocenenie kritikov zaradilo ju medzi bestsellery. Z deja knihy, vcelku veľmi jednoduchého, dokázali autori vyťažiť maximum, udržať čitateľa v napätí až po poslednú stranu a medzi riadkami povedať veľa o živote obyčajného Američana. Let dopravného štvormotorového lietadla, ktoré vezie futbalových fanúškov z Winnipegu do Vancouvra na zápas, Je celkom bežným príbehom až do chvíle, keď časť cestujúcich, ako aj obaja piloti zjedia na večeru lososa. O pol hodiny neskôr mení sa bežný let na otrasný boj o život vo výške štyroch míľ nad pásmom Skalistých hôr. Celú tragédiu spôsobila otrava lososom, ktorá postihla kapitána lietadla a napokon i druhého pilota. Päťdesiatšesť cestujúcich je odsúdených na istú záhubu ... „Stúpame,“ zaznel letuškin hlas neuveriteľne pokojne. Zdesene si uvedomil, že aj ona je tu, vtom výkrik v jeho vedomí splynul so skutočným krikom nejakej ženy v kabíne cestujúcich za jeho chrbtom — divým, šialeným krikom. Potom zreval nejaký muž: „To nie Je pilot, vravím vám! Piloti ležia na zemi, obaja. Sme stratení!“ A predsa sa všetko dobre skončilo. Kto bol ten neznámy záchranca? To sa dozviete z príbehu.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 1976 , Mladé letáOriginální název:
Flight into Danger, 1958
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Let do nebezpečenstva. Přihlašte se a napište ho.
Kdysi jsem ji slyšel u kamarádky jako audioknihu (tenkrát ještě na vynilu) a zážitek to byl neskutečný. Po letech jsem si ji přečetl a už to nebylo tak silné. Ta dramatizace příběhu hroozně moc přidala. Přesto si myslím že jde o jednu z nejlepších s touto tematikou.
Skvělý, napínavý a nadčasový thriller, který ani po letech neztrácí nic na atraktivitě.
Kniha Let do nebezpečenstva v seznamech
(SPOILER) Hvězda dolů za schematizaci novinářů jako totálních cyniků, kterým jde jen a jen o senzace. Jinak strhující čtení, od kterého jsem se doslova neodtrhl, dokud jsem nebyl na konci (málem jsem nechodil ani čůrat, jak strašně jsem chtěl jenom číst a číst a číst). Jo, ještě jedna poznámka: škoda, že se příběh uzavřel v momentě, kdy letadlo zdárně přistálo. Dost by mě zajímalo, co pak bylo dál nejen s otrávenými, ale i se všemi dalšími.