Letní bouřky přehled

Letní bouřky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516121/letni-bourky-UjS-516121.jpg 4 198 198

Tohle léto bude stát za to! Paulie a Floyd mají spoustu plánů: jezdit na kolech v bikeparku, hrát videohry, chodit na procházky se psem nebo na jídlo do Blinku, a hlavně si konečně sehnat nějaké holky na školní ples. Jeden okamžik ale všechno změní. Ona je to totiž pořádná změna, když se do vás nejlepší kamarád zamiluje, ne? Přinejmenším to může vyústit v nedorozumění obřích rozměrů, které by se dalo vyřešit mnohem dřív, kdyby spolu ti dva paličáci zkrátka mluvili. Takže oprava: Tohle léto bude peklo! Romantický letní příběh o dvou nejlepších kamarádech, jejichž přátelství se začne násobit láskou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letní bouřky. Přihlašte se a napište ho.

Lina_Šlorová
27.11.2024 5 z 5

Letní bouřky od Szabi writers jsem četla několikrát.
První, co člověka udeří do obličeje je ta skvělá obálka. Fakt dokonalost, těžko uvěřit, že jde o českou produkci (i v jejím obsahu).
Kluci jsou fakt fajn, styl psaní taky - z každé stránky doslova vyzařuje to letní horko.
Po celou dobu mi to dávalo trochu flashbacky na anime Sk8 the infinity, hlavně kvůli tomu dobrému popisu friendshipu mezi Floydem a Pauliem (ta jména jsou asi jediná věc, která mi na celém příběhu vadila).

Pohodička, pohodička, bouřka a zase pohodička. Takhle bych popsala svůj dojem z knížky.

holloway
18.09.2024 4 z 5

Kdo někdy něco od holek četl, pravděpodobně se připravil na strastiplný příběh s hutnou atmosférou, osudem stíhané hrdiny a na to, že snad ani v předposlední kapitole si netroufne odhadnout, jak to nakonec dopadne (a jen doufá, že aspoň ty kluky nechají spolu...). Autorky vždycky něčím totálně překvapí, v tomto případě tím, že napsaly naprosto pohodovou, lehce předvídatelnou a hrozně zábavnou knihu o dvou ztřeštěných kamarádech na život a na smrt (tedy do té chvíle, než tohle přátelství jednoho z nich přeroste v lásku).
O příběhu toho víc psát nebudu, ale prozradím (bez spoilerů) o Pauliem a FLoydovi pár věcí, které mi přišly fakt originální, a které by mohly nalákat k přečtení.

Paulie a Floyd se spolu dělí o všechno - oba jejich pokoje (vlastně asi i domy) považují za společné, u oblečení si nepamatují čí je co, takže si oblékají to, co mají zrovna po ruce. Paulie sice bydlí s mámou a Floyd s mámou a tátou, ale pro oba jsou to prostě máma Paula, máma Melinda a táta James.

Mají společného psa a protože se nedohodli, jak ho pojmenují, jeden mu říká Noob a druhý Škorpion.

Jsou schopní sníst neuvěřitelné množství jídla.

Stačí, aby jeden z nich plácnul jakoukoliv hovadinu, ten druhý se toho chytne a skončí to buď ve smrtelně vážnou debatou nebo sázkou (do které se hned po hlavě vrhnou).

Než jsem se do knihy pustila, trošku jsem se bála, jestli mě tohle lehčí romantické téma bude vůbec bavit (většinou potřebuju trpět spolu s hrdiny :-D), ale byly to úplně zbytečné obavy. Letní bouřky jsou čtivé (četla jsem je třikrát a pokaždé jsem je zhltla na jeden zátah) - obzvlášť jsem ocenila přirozeně působící dialogy a popisy pocitů, které holky prostě umí. A k tomu je v příběhu vážně hodně vtipných situací.
Kdo jste od holek ještě nic nečetl (protože kdo jo, tak nejspíš četl i tohle) doporučuju začít touhle knihou.

Marry123
16.09.2024 3 z 5

Potřebovala jsem oddechovku a tu jsem taky dostala. Nemůžu říct že bych si z toho sedla na zadek (protože jsem na tohle už moc stará :D), ale bylo to fajn a milý. AMEN.

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023

Kniha Letní bouřky v seznamech