Leto bez vody přehled

Leto bez vody
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376894/bmid_leto-bez-vody-OVG-376894.jpg 3 82 82

Anise plánuje stráviť každú minútu letných prázdnin so svojimi priateľmi: surfovaním, pojedaním dobrôt na pláži a posedávaním pri ohni až do úsvitu. Ale po vážnej autonehode, pri ktorej si jej teta, ovdovelá matka troch detí, zlomí obidve nohy, je Anise po prvý raz nútená rozlúčiť sa so Santa Cruz, vlnami, priateľmi a dokonca aj so svojím sľubne sa začínajúcim vzťahom a odletieť do Nebrasky. Život v stredozemí nie je jednoduchý. Anise sa celé dni stará o svojich mladších bratrancov a sesternicu v maminom rodnom dome. Matka od nich odišla už dávno, no opakovane sa vracia ako víchor na pár týždňov, len aby potom opäť bez rozlúčky zmizla na celé mesiace, ba aj roky. Všetko sa skomplikuje, keď stretne Lincolna, charizmatického skejtbordistu s jednou rukou. Ten Anise nabáda, aby surf vymenila za skejtbord. Zatiaľ čo sa Anise zbližuje s Lincolnom a na pleciach nesie bremeno starostlivosti o svojich bratrancov a sesternicu, odcudzí sa svojim kamarátom, čo ju privedie k hroznému zisteniu. Naozaj je ako jej mama, ktorá sa na svojich milovaných vykašľala?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Girl Out of Water , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leto bez vody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

verunka7498
15.06.2024 1 z 5

Příběh holky, kterou okolnosti vyženou z komfortní zóny a ona se st musí vypořádat. Příběh není něco extra. Spíš je to taková oddechovka, u které nemusíte moc přemýšlet.

deedulka
12.02.2024 4 z 5

Od knihy jsem nic moc neočekávala, mimoděk i kvůli cílové skupině pro náctileté. Ale byla jsem velmi mile překvapená čtivým příběhem. Anise je zapálená surfařka a kvůli autonehodě své tety musí odjet na celé léto od přátel a moře. I když je to pro ni těžké, snaží se rodině co nejvíc pomoct a postarat se o bratrance a sestřenici a následně i tetu. Díky své adrenalinové povaze objeví nový svět skateboardu a seznámí se s místním skateboardistou Lincolnem.
Kniha byla moc hezky napsaná. Pevná rodinná pouta i přátelské vztahy, ztráta z odloučení od těch, které milujeme. Vše to bylo zakomponováno.
Mám i dvě negativa. Zaprvé je to sprostý slovník Anise - ku*va sem, ku*va tam...to jako vážně? Přišlo mi to úplně zbytečné a hrozně uměle vecpané. Na dvou stránkách to řekne několikrát a pak zase 1/4 knihu mluví spisovně. A zadruhé za mne ne úplně dořešený konec - potřebovala bych ještě jednu kapitolu "O půl roku později ". :-)


DominaCZ
03.01.2024 odpad!

Vskutku pubertální. Pořád békat že 2 měsíce bude kvůli strašné nehodě tety bez vln je napresdržku.
Pro zamyšlení tam nic není natož 5 hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Leto bez vody v seznamech

v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce134x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

dospívání

Autorovy knížky

Laura Silverman
americká, 1990
2018  69%Holka na suchu