Léto mezi řádky přehled

Léto mezi řádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511999/bmid_leto-mezi-radky-cbV-511999.jpg 4 271 271

Denis přistoupil na plán své přítelkyně Vendy a odjel s ní na celé léto do Španělska pracovat jako animátor. Není to jeho styl – kdyby bylo na něm, zůstal by doma a proležel celé prázdniny v knížkách. Pak ale potká Vincenta a začne prožívat vlastní strhující příběh, jehož děj překvapí i jej samého. Vincent je chytrý, vtipný, sebevědomý a přitažlivý, což drtivá většina jeho okolí oceňuje. Denise ale vytáčí už od první chvíle, kdy mu z talíře ukradne hranolek. Vincentova nespoutanost a přímočarost ho rozčiluje a fascinuje zároveň. Být v blízkosti bohéma, který hltá život, rozdává úsměvy a zároveň vyslovuje těžké životní pravdy, pro něj znamená vystoupení z komfortní zóny. Boj s vlastními pocity užírá Denise zevnitř, poprvé ale vnímá, že je opravdu naživu. Vidí všechny barvy, slyší každý nádech a cítí. Doopravdy cítí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léto mezi řádky. Přihlašte se a napište ho.

rezin.ka
09.02.2025 3 z 5

...tohle nebylo pro mě , jako milovník romanťáren sem měla asi vysoké nároky

reya.sawc
09.02.2025 2.5 z 5

Tak tohle nebylo vůbec pro mě ! Knížka se mi vůbec nelíbila. Neslané, nemastné , urychlené a bez nějakých wow. Kromě postavy Vincenta mi nikdo nesedl.
Námět knihy je dobrý , ale špatně propracovaný .
Tuto knihu mohu ale pochválit že sem v ní našla nějaké krásné myšlenky a vtipné věty.
~reya

kniho_terka
04.01.2025 4.5 z 5

Občas není špatné si v zimě připomenout léto. I když se to může zdát divné.
Léto mezi řádky je přesně ta oddechovka, kterou jsem hledala. A taky něco nového, než čtu.
Úplně na začátek chci zmínit tu nádhernou obálku, která mě přinutila do knihy opravdu jít
V příběhu máme Denise, který se se svou přítelkyní vydává do Španělska, aby dělali animátory na hotelu. Společně s nimi je tam pár dalších animátorů, mezi kterými je i Vincent. Ten Denise strašně vytáčí a Denis ho zrovna nemusí.
Já to zbožňuju! Denise a Vincenta taky, protože ti jsou ťuťu. Na začátku úplně ne, ale potom ťuťuťu. Celá kniha se tak trochu táhne v této atmosféře. Ale jinak je tam hodně cítit léto.
Letní romantika jak vyšitá. Rozhodně doporučuju přečíst v létě - nebo to zkuste jako já v zimě. Moc se mi líbila práce animátora, kterou postavy dělaly (vodní aerobik best). Moc se mi líbilo prostředí, ve kterém se postavy vyskytovaly. Španělsko, moře, města, výlety, jídlo, západ slunce na pláži u moře >>> m-i-l-u-j-u !
Romantiku tady máte rozhodně zaručenou. U tohoto se dostáváme k tématu lgbt. Hlavní postava Denis tady objevuje nějaké své city, se kterými se postupně vyrovnává.
Kniha mě taky ještě utvrdila v tom, že čeští autoři umí opravdu psát skvěle. A pokud od nich něco čtete, jestli ne dejte jim šanci, tak Léto mezi řádky nesmíte vynechat. Je to sice krátký, ale zato úžasný.

Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)

30.04.2023

„Pche, bys mě urazil, kdyby sis myslel, že bych tě kvůli tomu ode- psal. Fakt neřeším, jestli jsi hetero, bi, gay nebo cokoliv jinýho. Pro mě za mě buď třeba lítající jednorožec.

Nikdy o sobě nebudeš vědět úplně všechno. Vždycky přijde nějaká další situace a reakce, která tě překvapí. Občas mile, občas se sám nad sebou zděsíš, zklameš se... Jde jenom o to, jak se ke všem těm zjištěním postavíš.

A víš, že nejlepší způsob, jak se se strachem vypořádat, je postavit se mu čelem?

Kniha Léto mezi řádky v seznamech

v Mé knihovně151x