Léto v Provence přehled

Léto v Provence
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465193/bmid_leto-v-provence-FNL-465193.jpg 3 52 52

Když manželé Fern a Aiden vyhrají v loterii, jejich plány s nově nabytým bohatstvím jsou velmi rozdílné. Zatímco Fern je odhodlaná splatit hypotéku a začít budovat hnízdo, aby mohli konečně založit rodinu, její manžel by radši podnikl cestu kolem světa. Jenže Fern není žádná velká cestovatelka, a tak se brzy zformuje nápad roční „manželské pauzy“. Aiden se vydává objevovat australskou divočinu a Fern zakotví v klidné Provence, na zámku ve Vernonu obklopeném nádhernou francouzskou scenerií, který nabízí skvělý úkryt před shonem všedních dnů. Brzy začne chodit na lekce malby, které jí nabídl majitel zámku, uznávaný, ale problémový umělec Nico. Rok Fern a Aidena se vyvíjí úplně opačnými směry a otázkou zůstává, jestli jim pomůže jejich manželství změnit k lepšímu, nebo je odloučí nadobro…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Summer in Provence, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léto v Provence. Přihlašte se a napište ho.

pogmanka
včera 2.5 z 5

Knížka měla hezký nápad, ale nějak tomu chybělo něco víc. Nějaké drama a víc romantiky. Prostě tam bylo hrozně dlouho popisováno nové prostředí, kde hrdinka začala pracovat až to prostě byla nuda. Dočetla jsem to jen, abych věděla, jak to nakonec dopadne. Prostě tomu chyběl nějaký náboj, nápad to byl dobrý.

petraj30
02.12.2024 3 z 5

Přemýšlím, kde začít, protože mám ke knize milion připomínek.
Možný spoiler.
Nezačalo to špatně, ovšem důvod roční pauzy manželství zněl šíleně nepřirozeně. Ale budiž, nějak se přece začít muselo a nějak ty dva rozdělit.
Dvě třetiny knihy se spíš točily kolem Fern a jejího prozatímního života. Tato pasáž byla moc pěkně popsaná, dokonce tak uklidňujícím způsobem, že bych sama toto prostředí a práci s chutí vyzkoušela. Nicméně po určité době se přitažlivost začala vytrácet a už mě to nebavilo tolik.
No a konec? Ani nevím jak to správně popsat. Myslím, že každý pochopí, kam směřovalo jejich manželství už od začátku. Ale bylo to nekonečně dlouhé a strašně protahované.
Něco se mi moc líbilo, něco zase vůbec. Mám z toho rozporuplné pocity.

Blaník8
25.07.2024 2 z 5

Oddychovka:-)

Knižní novinky (27. týden)

04.07.2021

Kniha Léto v Provence v seznamech