Letopisy Vukogvazdské družiny – svazek druhý přehled
Jan Kravčík
Letopisy Vukogvazdské družiny série
Prastarý Vlčí hvozd je místo nehostinné a tajemné, kterému se soudný člověk zdaleka vyhne. Přesto se skalní tvrz v hloubi lesa stala domovem pro nesourodou pětici potulných dobrodruhů. Mysleli si, že ve Vukogvazdu přečkají zimu, ale krutě se přepočítali. Mráz ve hvozdu má ostré zuby a vlky z lesů žene hlad. Čáry nadaný Rinvit, prostořeká Meoda i ostatní zjišťují, že svět je zlý a ozbrojeným tulákům nehoví. A co teprve když nemají v kapse jediný groš. Originální česká špinavá fantasy pokračuje příběhy, ve kterých teče krev, kalí se přátelství a valí soudek slanečků. Letopisy Vukogvazdské družiny jsou kolektivním dílem skupiny autorů – Honza Kravčík (1978), Vojta Sedláček (1979), Jéňa Kremer (1981) a Honza Hnátek (1979) –, kteří patří ke tvrdému jádru kdysi početnější stejnojmenné skupiny hráčů Dračího doupěte.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letopisy Vukogvazdské družiny – svazek druhý. Přihlašte se a napište ho.
J. Kravčíka jsem už měla možnost ocenit jako překladatele (parádní antologie Krocení sopek) a vůbec mě nezklamal ani jako mluvčí VD. Forma vypravování je opravdu luxusní, jazykově nesmírně bohatá a s příjemně sebeironizujícím humorem. Jen škoda, že dobrodružství podávaná ve stylu Kingdom Come se občas trošku vlekla a nedokázala ze mě vyrazit větší porci hlubších emocí (smíchu a šoků nad náhlým úmrtím bylo ovšem požehnaně).
Kniha Letopisy Vukogvazdské družiny – svazek druhý v seznamech
2024 | Česká démonologie: Tucet příšerných strašidel Čech, Moravy a Slezska |
2017 | Zakázané slovo: Povídky o alternativní historii |
2018 | Bůh Černého lesa: Povídky o bestiích |
2013 | Letopisy Vukogvazdské družiny – svazek druhý |
Zatímco v prvním svazu se charakter vyprávění postav lišil, zde se rozdíly setřely. Sága si zachovává svěží tempo i napětí.