Leviatan 1 přehled
Kjongtchak I
Leviatan (Kjongtchak I) série
1. díl >
Leviatan se odehrává na postapokalyptické vodní zemi sto let po katastrofě, která zvedla hladinu moře. Vypráví o dobrodružstvích sourozenců Bota a Rity poté, co jejich otec obětoval život, aby je zachránil před mořskou příšerou. Brzy se jich ujme žena jménem Kana, známá jejich zesnulého otce.... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2024 , CrewOriginální název:
Leviathan Vol. 1, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leviatan 1. Přihlašte se a napište ho.
První díl postapokalyptycké mangy. Hlavními hrdiny jsou děti, v knize se objevují příšery a násilí. Žánr se mi velice líbil a určitě si přečtu další díly.
První díl nové postapokalyptické série je tady! Minulý rok jsem se seznámila s novým knižním žánrem Manhwa, do kterého spadá i Leviatan. Tentokrát se díky tomuhle komiksu ocitneme ve světě, kde vše zaplavila voda. Lidé žijí na lodích a člunech, stejně jako hlavní postavy, které budeme prostřednictvím příběhu sledovat.
Bota a Rita jsou sourozenci, kteří se společně se svým otcem plaví po moři a snaží se přežít. Na jejich malé lodi mají vše co potřebují, sem tam si skočí přes palubu pro zásoby. Ale ono to skákání do moře není jen tak - v hlubinách moře žijí příšery a není bezpečné se tam zdržovat.
Hlavními postavami jsou děti, ale díky tomu, že se narodily do světa na moři, fungují jako hodinky. Mají svou práci, pomáhaj svému otci. Jak Bota tak Rita, oba jsou neskuteční. Umí si poradit, celkem poslouchají… mají můj obdiv!
Jsou tady děti, ale nečekejte, že to bude roztomilý příběh o lovení lastur z moře. Je tu násilí, boj o život, nechutné příšery… Chvilkami jsem zírala, co mi první díl Laviatanu naservíroval! Celý příběh je za doprovodu hezké barevné kresby.
Jako čtenáři jsme hozeni rovnou do vody a seznamujeme se s tímhle nehostinným světem. První díl opravdu utíkal, je tu hodně akce a soubojů, upřímně jsem zvědavá, kam nás druhý díl zavede. První končil sice dobře, ale zároveň i dost otevřeně.. takže čekám nějaký háček!
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Kniha Leviatan 1 v seznamech
v Mé knihovně | 13x |
Nový žánr korejská Manhwa mě vážně baví. Přijde mi, že to krásně kombinuje klasickou mangu a komiksy. Ta barevnost je přímo dechberoucí.
Příběh nás nijak nešetří a hned nás hodí do vody a mi musíme plavat... Doslova, protože svět je zaplaven, pevnina je extrémně vzácná a moře plné příšer. Hlavní hrdinové ani nevědí, jestli kromě nich, žijí i další lidé.
Přežít je doslova o život, protože naši hlavní hrdinové musí jíst a jediný zdroj potravy je po vodou, kde se velmi snadno můžou stát sami kořistí.
Zlom pro hlavní hrdiny přijde velmi brzy a při něm si sáhnou na dno sil. Jak fyzických, tak psychických. Opravdu klobouk dolu za to odhodlání dvou malých dětí přežít a chránit jeden druhého
Bohužel mírnou výtku mám, a to je moment, kdy na scénu vyskočí polonahá zachránkyně. Do té doby jsem fakt hltala každou stranu, protože ta zoufalá atmosféra mě absolutně pohltila. Kontrast co nejvíc sexy postavy vs halda vodních příšer pak působil spíš komicky i když je jasné, že otec dětí a ona záhadná žena mají společnou historii.
I přes ten malý detail je to opravdu povedený postapokalyptický svět, který si zaslouží pozornost, jelikož slibuje hodně vyhrocených situací, kdy jsou lidé nuceni žít pospolu na velmi malém území. A ponorková nemoc je potvora.