Leviatan sa prebúdza přehled

Leviatan sa prebúdza
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540081/bmid_leviatan-sa-prebudza.jpg 4 473 473

Expanze série

1. díl >

Vitajte v budúcnosti! Prvý diel série Expanzia Jim Holden velí lodi, ktorá ťaží ľad v prstencoch Saturnu a rozváža ho k staniciam v Páse asteroidov. Spolu s posádkou narazí na opustenú loď Scopuli, kde mu do rúk padne tajomstvo, o aké nestál. Tajomstvo, pre ktoré je niekto ochotný zabíjať. Detektív Miller hľadá medzi miliardami ľudí jedno dievča, ktoré má šťastie, že jeho rodičia sú dosť bohatí, aby si pátranie mohli dovoliť. Stopa ho zavedie k Scopuli a Jimovi Holdenovi, a on si postupne uvedomí, že dievčina môže byť kľúčom k všetkému.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Leviathan Wakes, 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leviatan sa prebúdza. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (100)

Mabie
30.08.2024 5 z 5

Tak to bylo skutečně výborné a připomnělo mi to dobu, kdy jsem hltala autory jako Arthur C. Clarke, Issac Asimov, Ray Bradbury nebo Stanislav Lem.
Jedná se tak trochu o sci-fi hororovou detektivku s prvky postapo. Nebyla jsem ovlivněná žádným filmem, protože jsem o seriálu nikdy předtím neslyšela, takže jsem si užila jak přesvědčivě popsané soupeření mezi Marsem, Zemí a Pásem, tak mimozemský organismus, boje ve vesmíru i politiku a boj o moc ve velkém měřítku. A samotnou mě překvapilo, jak mě tato v zásadě "technická" záležitost pohltila.
V knize je několik výrazných postav, ale naprosto výjimečná byla ta Josepha Millera, kterou jsem si ztotožnila s postavou Harryho Stampera (Bruce Willis) z Armageddonu.
Jako celek je to opravdu velkolepé.

"Najednou pocítil vlnu euforie. Ve vesmíru byl cizí život, a on se na něm vezl jako klíště na psu. Stanice Eros se z vlastní vůle pohnula."

Silber
06.08.2024 5 z 5

(10/10, přidávám do Doporučených) S překvapením jsem zjistil, že si z těch dvou sérií seriálu zhlédnutých před lety nepamatuji skoro nic - takže mi chvíli trvalo se zorientovat. Co si ale pamatuji, je že mě to hodně bavilo, takže očekávání byla vysoká a zatím se je povedlo splnit. Máme tu zajímavý, trochu detektivní příběh z pohledu dvou postav, které jsou svými postoji tak trochu v konfliktu, i když stojí na stejné straně - což mě bavilo. Baví mě i to, co bylo trefně zmíněné v závěru knihy - máme spoustu sci-fi z blízké budoucnosti a nebo naopak té vzdálené, kdy lidstvo běžně létá po celé galaxii a málo těch, které popisují něco mezi tím. Takže tu máme sice sci-fi, ale prozatím omezené na naši sluneční soustavu, pro delší cestu by byla potřeba mezigenerační loď a přesto víme, že tam venku "něco" je... jsem napjatý, jak to bude dál.


murdoch
13.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Čitelné. Velmi. Fanoušek TV seriálu zde najde odpovědi na některé otázky, které ho při sledování nutně napadnou a na jejichž zodpovězení tam nebyl prostor. Hvězdičku ubírám jen - teď pozor, spoiler - za tu izolaci EMP pulzu vakuem - tam se podle mě šíří bez překážky. A úplně mi nesedí ovládnutí kolektivní mysli Erotu právě Julií... Ale jinak dobrý, doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024


Knižní novinky (30. 10. - 6. 11.)

29.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší SF)


Kniha Leviatan sa prebúdza v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených633x
ve Čtenářské výzvě63x
v Doporučených50x
v Knihotéce240x
v Chystám se číst302x
v Chci si koupit99x
v dalších seznamech5x