Lhář 2 přehled

Lhář 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144497/lhar-kniha-druha-144497.jpg 4 166 166

Lhář série

< 2. díl >

Loki, bývalý bůh klamu a v současnosti námezdná síla v andělských službách, je až po uši v problémech. Většina bohů a démonů, kteří přežili pogromy, už o jeho existenci ví, a také zná metody boje tohoto „nebeského stroje na zabíjení“. Někteří z nich mají s Lokim nevyrovnané účty, a navíc ani archandělé nemají zrovna nejčistší úmysly. Že by se osud od Lháře odvrátil? ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lhář 2. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Micho86
01.02.2024 5 z 5

První díl mě bavil, ale druhý se mi líbil víc - povídky mi vůbec nevadí, ale oceňuji, že byl děj druhého svazku ucelenější.
Eros a Bakchus jsou bezva postavičky, je s nimi prča a říkají Lokimu "šéfe", tenhle Ćwiekův mytologický mišmaš začíná být vážně okouzlující, těším se na další historky.:)

KubaHanzelin
30.07.2023 3 z 5

O trošku lepší než první díl. Ha, to se moc nestává:) Ale v případě Lháře je to tak, sice je příběh stále vyprávěn způsobem povídek, ale ty na sebe navazují, takže zde máme, téměř ucelený příběh, který se nám lehce zamotává a zároveň nám odhaluje Lokiho plány..


Zelený_Drak
27.04.2023 2 z 5

Také druhá díl jsem četla v době vydání a vrátila jsem se k němu ze stejných důvodů jako k prvnímu. Názor mám v podstatě stejný jako na první díl. Přibyly postavy, což je dobře, protože jen s Lokim v hlavní roli se nedá příběh táhnout dlouho. Na druhou stranu, všechny nové postavy jsou opravdu vedlejší. Nikdo, koho bych si oblíbila nebo by mi záleželo na tom, co se s ním stane. Řečtí bohové vedle Lokiho působí jako amatéři, kteří nějakým zázrakem přežili do současnosti a přitom se za posledních 2000 let nijak zvlášť nepřizpůsobili. Přitom zrovna Bakchus a Erós by nemuseli být až tak marní paběrkáři víry. Loki je taková zvláštní kombinace zachránce koťátek a sociopata, který jde přes mrtvoly a má svůj tajný plán na ovládnutí světa. Navzdory tomu není čtenáři většinu času nesympatický, protože je vykreslován spíš jako "bůh, který dělá, co je potřeba", než jako "bůh, kterého byste nechtěli potkat". Většinou mi ti "záporáci", kteří se jen tak bez vysvětlení "nechovají moc záporně" (až na pár drobných detailů, o kterých se snad není potřeba zmiňovat, každý tu a tam někoho bez váhání zastřelí, když mu to dá za úkol archanděl Michael) jako postavy příliš realističtí nepřijdou. Loki není výjimka. Tím, že je bůh, se navíc velmi omezuje prostor pro vývoj postavy. Pokud autor chce přesvědčit čtenáře o vývoji boha, musí to opravdu umět podat. První i druhá várka příběhů se mi četla příjemně, ale potřetí už se do toho nepustím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lhář 2 v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených246x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených20x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x