Líbej mě ještě, cizinče! přehled
Daphne du Maurier
Místo anotace slova Louise Aragona : „Když čtu novely Daphne du Maurier, žasnu nad jejich dokonalostí a přestávám mít chuť dál psát, protože to už považuji za naprosto zbytečné. Jsou totiž tak jazykově vytříbené a tak psychologicky či spíše parapsychologicky strhující, že zasahují samotné dno čtenářovy duše. Proč tedy dál nesmyslně usilovat o něco, co se jinému už veskrze dokonale podařilo."... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Líbej mě ještě, cizinče!. Přihlašte se a napište ho.
Okouzlení způsobem psaní mi vydrželo od začátku až do konce poslední povídky, a to i případech, kdy byl děj na mě moc mystický.
V tejto zbierke mi Daphne dokázala, že bez ohľadu na dĺžku textu má vždy všetko pevne v rukách. Dokáže navodiť krásnu atmosféru, vie vo mne vyvolať emócie a lapí ma hneď prvým slovom a nepustí ma, až kým neprečítam posledné. A pri tom všetkom dokáže vyrukovať so zaujímavým a v mnohých prípadoch prekvapivým rozuzlením. Pričom nezabúda ani na štipku fantastiky.
Skrátka, parádny zážitok. Nič iné som ani nečakala.
Kniha Líbej mě ještě, cizinče! v seznamech
2019 | Hospoda Jamajka |
2019 | Mrtvá a živá |
1972 | Dům na pobřeží |
1991 | Únik |
1995 | Má sestřenka Rachel |
Nečtenou knihu jsem našel u vlaku. Po přečtení jsem nadšený, zejména titulní povídka, i když s trochu předvídatelným koncem, se mi líbila nejvíce, naopak Monte Verita na mě byla až příliš fantastická.