Párožrúti přehled

Párožrúti
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249104/mid_parozruti-249104.jpg 4 585 585

Lichožrouti série

1. díl >

Možno sa aj vám včera alebo práve teraz stratila ponožka. Kto zato môže? Párožrút! Záhadný tvor, ktorý žerie ponožky, ale vždy len jednu z páru. Párožrútov žije na svete asi toľko, koľko je ľudí, takže celkom iste býva nejaký aj u vás doma. Len dvom vyvoleným sa však podarilo párožrúta vidieť: starému profesorovi Kučeráčikovi a mladému starému mládencovi Egonovi Vavrincovi. A práve vďaka nim prenikla do tajomného sveta ponožkožrútov autorská dvojica Pavel Šrut a Galina Miklínová a napísali napínavý a vtipný príbeh, ktorý by deti nemali čítať pred spaním. Nedovolí im totiž od strachu (alebo od smiechu)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Párožrúti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (112)

GaleW
včera 4 z 5

Oceňuji především ten nápad, protože - upřímně - ponožky se ztrácejí nám všem - a asi už bylo na čase, aby o tom někdo napsal knížku. Velmi se mi líbily i ilustrace a vzhled, který autor lichožroutům věnoval.

marketa1860
30.05.2024 5 z 5

Krásná kniha s nádhernými kresbami. Přečetla jsem s dětmi a moc se mi líbila. Něžný příběh v prostředí moderní Prahy, moc hezké. Viděla jsem i film, ale v knize je příběh intimnější, romantičtější.


Lilibeth_Noir
30.05.2024 5 z 5

Kniha mě neskutečně moc bavila. Doporučuji pro děti od 6let. Nejen, že je krásně napsaná s nádhernými ilustracemi, ale nese v sobě i hodně poučení. Je to neskutečně odpočinkové a přesto mě to nutilo se nad určitými pasážemi zamyslet.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2009 - Magnesia Litera (Litera za knihu pro děti a mládež)
2009 - Zlatá stuha (Literární část: Beletrie pro děti a mládež)


Kniha Párožrúti v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených910x
ve Čtenářské výzvě319x
v Doporučených63x
v Knihotéce217x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech8x