Lískový les (2018) | Databáze knih

Lískový les přehled

Lískový les
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380314/bmid_liskovy-les-rWx-380314.jpg 3 297 297

Lískový les série

1. díl >

Fanoušci Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti a Dětí krve a kostí se ztrácí v Lískovém lese... Sedmnáctiletá Alice a její máma strávily většinu Alicina života na cestě, s neobyčejnou smůlou vždy v patách. Když však Alicina babička, podivínská spisovatelka temných pohádek, zemře o samotě na svém pozemku—Lískovém lese—tu teprv Alice pozná, jak velkou smůlu může mít. Její máma je unesena bytostí, která tvrdí, že pochází z drsného nadpřirozeného světa babiččiných pohádek. Jediným vodítkem je vzkaz, který máma Alici zanechala: DRŽ SE DÁL OD LÍSKOVÉHO LESA. Aby Alice získala mámu zpět, musí se nejdřív vydat do Lískového lesa, a poté do světa, kde babiččiny pohádky začaly...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Omega

The Hazel Wood, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lískový les. Přihlašte se a napište ho.

lenka7767
25.01.2025 5 z 5

Mě se kniha moc líbila a jsem překvapená z negativních komentářů.
Knihu jsem si půjčila v knihovně na základě doporučení knihovnice a moc se mi do čtení nechtělo po několika zklamání YA žánru, ale byla jsem ve výsledku nadšená a přečetla ji za dva dny.
Děj má spád, pěkně se to čte a námět je určitě nápaditý. Dlouho jsem takovou knížku nečetla. Za mě doporučuji.

Kudík
18.01.2025 3 z 5

Cca první 1/4 mi dala trošku zabrat se začíst, nejvíc mi vadilo střídavé označování matky mámou nebo Ellou, ale přesto jsem překonala trošku vláčný začátek a postupně se dostala až k jádru pudla, resp. do Vnitrozemí. Pravdou je, že zde bylo celkem hodně postav a s ohledem na jejich frekvenci výskytu nebo četnost jich bylo celkem dost zbytečných...., ale byl to často jejich Příběh. Odkazy na Harryho Pottera jsem zaznamenala pouze tři, z toho jeden v rámci poděkování autorky, což bylo žalostně málo na to, že to tam vůbec zmínila. V rámci žánru fantasy znám mnohem lepší knihy, napínavější, smysluplnější, ale přesto to nebylo úplně ztracené. S Alicí jsem si hledání Elle s Finchem (a možná více bez něj) celkem užila, i když chvilku se příběh táhl jako šnůra na prádlo a následně někdo pustil zrychlené přehrávání a já se cítila, jako bych něco požila a ztrácela se v ději. :)
Zdárně jsem dorazila do cíle, kde jsem byla ráda, že navazuje další pokračování, protože tento závěr mě moc neuspokojil.

Ticiana
21.11.2024 3 z 5

Uplne nevim jak to hodnotit, v prvni polovine se doslova nic nestalo, ale tak nejak jsem cetla dal a neusinala u toho. Druha polovina, odehravajici se v Liskovem lese, Lese napul ceste a Vnitrozemi byla vic akcni, dokonce bych rekla i mistami strasidelni. Ale nejak si to cele nemuzu probrat. Zmenila osud ale jako spis mam vic otazek, nebo proste jsem to uplne nepobrala s tema Pribehama a minulyma a Pradlenou a tak. No prectu si i druhej dil, ale tahle kniha u me v knihovne nezustane.

Kniha Lískový les v seznamech

v Mé knihovně235x