Lískový les přehled
Melissa Albert
Lískový les série
1. díl >
Fanoušci Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti a Dětí krve a kostí se ztrácí v Lískovém lese... Sedmnáctiletá Alice a její máma strávily většinu Alicina života na cestě, s neobyčejnou smůlou vždy v patách. Když však Alicina babička, podivínská spisovatelka temných pohádek, zemře o samotě na svém pozemku—Lískovém lese—tu teprv Alice pozná, jak velkou smůlu může mít. Její máma je unesena bytostí, která tvrdí, že pochází z drsného nadpřirozeného světa babiččiných pohádek. Jediným vodítkem je vzkaz, který máma Alici zanechala: DRŽ SE DÁL OD LÍSKOVÉHO LESA. Aby Alice získala mámu zpět, musí se nejdřív vydat do Lískového lesa, a poté do světa, kde babiččiny pohádky začaly...... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
The Hazel Wood, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lískový les. Přihlašte se a napište ho.
velmi originální námět, který byl za mě nedotažený. Moc mi nesedly postavy, ani styl psaní, ale věřím, že si knížka najde své čtenáře.
(SPOILER)
Knihu vypráví zapomnětlivá vypravěčka, na konci každé kapitoly zapomene kdo jsou hlavní postavy, jak se chovají, v jakém čase a prostoru se nachází.
Výsledkem je nedokončený nesmysl, který ale vychází z kvalitního námětu. Za mě je škoda, že si to po sobě nepřečetla autorka znovu, mohla to být lepší kniha.
Kniha Lískový les v seznamech
Uplne nevim jak to hodnotit, v prvni polovine se doslova nic nestalo, ale tak nejak jsem cetla dal a neusinala u toho. Druha polovina, odehravajici se v Liskovem lese, Lese napul ceste a Vnitrozemi byla vic akcni, dokonce bych rekla i mistami strasidelni. Ale nejak si to cele nemuzu probrat. Zmenila osud ale jako spis mam vic otazek, nebo proste jsem to uplne nepobrala s tema Pribehama a minulyma a Pradlenou a tak. No prectu si i druhej dil, ale tahle kniha u me v knihovne nezustane.