Noční kraj přehled

Noční kraj
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470754/bmid_nocni-kraj-2Em-470754.jpg 3 33 33

Lískový les série

< 2. díl

V Nočním kraji se Alice Proserpinová znovu střetává s výhružným a podmanivým světem temných pohádek a utajených dveří Lískového lesa. Vydejte se s ní a Ellerym Finchem na cestu, při které zjistí, že Lískovým lesem vše teprve začalo a že světy neumírají s fňukáním, ale odchází ve velkém stylu. Před dvěma lety Alice s Finchovou pomocí uprchla z Vnitrozemí a unikla temnému odkazu své samotářské babičky. Nyní je zpět v New Yorku mezi ostatními vyvrheli z její pohádkové domoviny a snaží se začít nový život bez magie. Ale za vnitrozemskými uprchlíky se něco plíží a Alice začíná tušit, že za jejich vraždami se skrývá ještě jiný, zlověstnější účel. Ve skomírajícím Vnitrozemí mezitím Finch pátrá po dobrodružství a – pokud to bude možné – po cestě domů…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , King Cool

The Night Country, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční kraj. Přihlašte se a napište ho.

B18r
24.07.2023 3 z 5

Za mě tedy o dost slabší než první díl. Je to stejně čtivé, ale měla jsem pocit, že půl knížky tak nějak o ničem, a až poté se příběh začal nějak odvíjet a rozmotávat. Jsem ráda, že jsem si to přečetla, ale první díl je prostě mnohem lepší.

ElessaRiverbow
07.07.2023 2 z 5

Po přečtení prvního dílu, který jsem si zamilovala, je pro mě pokračování akorát zklamání. Přišlo mi, že se tam skoro vůbec nic nedělo a nedokázala jsem se vůbec začíst. To se mi podařilo až nějakých 60 stran před koncem, kdy se tam konečně začalo dít něco zajímavého. Většina postav mi přišla taková nemastná, neslaná. Jakoby ztratily svoje kouzlo, které měly v předchozím díle. Podle mě zbytečné pokračování.

Laerry
22.02.2023 3 z 5

První díl téhle duologie mě mile překvapil svým vypravěčským stylem, který vás ihned pohltil po prvních stránkách. Knížku jsem považovala za uzavřenou, takže mě zajímalo, o čem bude druhý díl. No a naneštěstí se ukázalo, že zopakovat a smíchat ingredience, které tak skvěle fungovaly u jedničky, nebude jednoduché a spíše z toho vznikne slabý odvar. „Noční kraj“ je tak pokračováním, které nebylo vůbec třeba a bez kterého se obejdete a vlastně o nic moc nepřijdete, když si ho nepřečtete. Ale na druhou stranu bylo zajímavé číst o tom, co všechny ty pohádkové postavy dělaly v našem světě, když přišli o svůj původní domov.

Knižní novinky (28. týden)

11.07.2021

Kniha Noční kraj v seznamech