Líšky vo vinici přehled
Lion Feuchtwanger
V tomto románe sa rozpráva o vtipnej bláznivosti, prefíkanej hlúposti a o prejemnelej skazenosti zanikajúcej spoločnosti - nájdete v ňom roztomilé ženy a brilantných, ľahkomyselných mužov i ducha, spojených prázdnými srdcami, a plné srdcia, spojené nešikovnou rukou...
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 1957 , SVKL - Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúryOriginální název:
Die Füchse im Weinberg, 1946
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Líšky vo vinici. Přihlašte se a napište ho.
Po letech jsem trochu s obavami začala číst dalšího Feuchtwangera, na střední jsem přečetla Židovskou válku, Židovku z Toleda, Ošklivou vévodkyni Markétu Pyskatou i Žida Süsse, teď jsem měla strach, jak se mi po tak dlouhé době bude tento autor číst. Nezklamal. Feuchtwanger je mistr vypravěč ze staré školy, který rozhodně uměl napsat poutavý historický román.
Kniha Líšky vo vinici v seznamech
18. století rokoko Francie Marie Antoinetta Ludvík XVI., francouzský král, 1754-1793 historické romány
2008 | Židovka z Toleda |
2007 | Lišky na vinici |
1967 | Ošklivá vévodkyně Markéta Pyskatá |
1992 | Židovská válka |
1967 | Žid Süss |
Inu, po tříleté pauze jsem se vrátila ke čtení - a bylo to tak snadné.
Už vím, jaké to je, když Voltaire přijel do Paříže, stýská se mi po de Bumerachaisovi...inu, Fechtwanger je prostě nejlepší!