List od Nimrala a jiné příběhy přehled
J. R. R. Tolkien
Tolkien zasvětil svůj život vytváření Středozemě; kromě Hobita, Pána prstenů a Silmarillionu se k ní váže i řada jiných příběhů. Mezi ně patří i Příhody Toma Bombadila, cyklus básní a písní o této tajemné bytosti. Součástí svazku je ale i několik povídek, které vznikaly vedle středozemského cyklu - Sedlák Jiljí z Oujezda, Kovář z Velké Lesné, List od Nimrala a Tulák Rover.... celý text
Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: 2008 , ArgoOriginální název:
Tales from the Perilous Realm, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize List od Nimrala a jiné příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Některé povídky mě mile překvapily, od jedné jsem čekal víc. Co mě hodně mrzí, že Tom Bombadil je jen klamavá reklama. Jen pár bezduchých básniček
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
1991 | Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky |
2007 | Návrat krále |
2006 | Dvě věže |
2007 | Húrinovy děti |
Kniha obsahuje čtyři povídky, sbírku básní a docela zajímavou esej. Nejvíc se mi líbili satirický Sedlák Jiljí z Oujezda a pohádkové putování Kováře z Velké Lesné. List od Nimrala také není špatný, jen psí dobrodružství v Tuláku Roverovi je dost natahované a moc mě nebavilo. Sbírka básní není špatná, i přes trochu zavádějící název. Nové vydání knihy (2024) doplňují krásné ilustrace Alana Lee.