Literární spolek Laury Sněžné přehled
Pasi Ilmari Jääskeläinen
![Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532658/bmid_literarni-spolek-laury-snezne-65d6032df1f72.jpg?v=1708524333)
Dobrý spisovatel kvůli příběhu i přátele mučí! Mladé učitelce literatury Elle Milanové se jednoho dne splní sen – právě ona je vybrána za poslední členku vyhlášeného společenství spisovatelů, které založila veleúspěšná autorka knih pro děti Laura Sněžná. Ta ovšem záhy nato za nevysvětlitelných okolností zmizí a ve finském městečku Zaječín se začnou dít nadmíru podivné věci. Ella se rozhodne přijít na kloub poměrům panujícím v tajemném spolku a chce za tím účelem využít zvláštní tajné Hry, kterou jeho členové mezi sebou hrají. Brzy však pozná, že účast v ní vyžaduje nemalé oběti. A nadpřirozených úkazů kolem Literárního spolku Laury Sněžné mezitím přibývá... Oceňovaný románový debut předního představitele specifické odrůdy magického realismu, označované jako „finské podivno“.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
Lumikko ja yhdeksän muuta, 2006
Interpreti: David Novotný
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Literární spolek Laury Sněžné. Přihlašte se a napište ho.
![TomHr TomHr](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/205785/205785.jpg?v=1507553940)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příběh se odvíjí zpočátku rozpačitě, pak trochu nabere na obrátkách a začíná být čím dál tím zvláštnější a záhadnější. Už v půlce knihy si řikám, jak tohle autor asi tak rozmotá a vysvětlí? To jsem vážně zvědav. Ovšem nějakého dechberoucího finále se nedočkáme. Kniha prostě dokumentuje skutečnost, že si autor může vymyslet a sepsat fakt cokoli, aniž by to musel vysvětlovat – to je moje definice magického realismu. Často to může fungovat, ale občas, jako v tomto případě, to čtenáře spíš zprudí.
Kniha Literární spolek Laury Sněžné v seznamech
v Mé knihovně | 233x |
finská literatura tajemství magický realismus literární náměty kolektivní paměť finské podivno, suomikumma metafikceAutorovy další knížky
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
Kniha má krásný obal a samozřejmě velká doporučení a srovnání, na což jsem se chytla:-) Do půlky velmi čtivá, pocitově fakt zajímavá a napínavá kniha a jak přibývá děje, tak si říkám, že konec určitě “bude stát za to “ . Nicméně něco na ní bude a každopádně stoji za přečtení.