Loutkář z ghetta přehled
Eva Weaver
I v nejtěžších chvílích lidského života musí existovat naděje. A někdy se tato naděje vtělí do malého kluka, který je vyzbrojen loutkami Varšava 1939. Mika žije s rodinou v ghettu. Když zemře jeho dědeček Jakob, zdědí vnuk tajemný kabát, ve kterém objeví loutku. Vyrobil ji děda, stejně jako loutky krokodýla, krále a šaška. Mika začne loutky sám vyrábět, hrát pro obyvatele ghetta a vytvářet v čase strachu a klíčící beznaděje okamžiky radosti a zapomnění na děsivou válku. Jednoho dne chlapce nachytá německý voják Max. Pokud se chce Mika zachránit, musí hrát i pro Němce... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2013 , Mladá frontaOriginální název:
The Puppet Boy of Warszaw, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loutkář z ghetta. Přihlašte se a napište ho.
Bylo to zajímavé pojetí, nebyli jsme v koncentračním táboře, nýbrž velkou část v ghettu. Příběh je dojemný, čtivý. Konec mi přišel spíše jako ospravedlnění němců, což těžko říct co si z toho vzít. Jak bychom se zachovali my v jejich situaci. Občas jsem ale u knihy měla pocit, že text je jen nahánění stránek.
Krásně napsaný příběh a díky propojení s rodinou vojáka o to víc ohromující. Rozhodně doporučuji přečíst :)
Kniha Loutkář z ghetta v seznamech
Knížka se mi četla dobře. Překvapil mne příběh, jak byly sledovány dva příběhy.
Škoda, že u Maxe nebyl příběh tolik podrobný jako u Mika.
Ale je to zajímavě pojatý příběh.