Lux perpetua – Svetlo večné přehled

Lux perpetua – Svetlo večné
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430768/bmid_lux-perpetua-svetlo-vecne-VWM-430768.jpeg 4 556 556

Záverečný diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského. Lux Perpetua – Svetlo večné je tretí diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského. Pražský medik a alchymista Reinmar z Bielawy sa ocitol na križovatke osudu. Ako hlavný účastník husitského povstania stojí na čele ťaženia proti šľachte a kléru. Ale inkvizícia zajala Reinmarovu milovanú. Využíva ju proti nemu, aby špehoval vo vlastných radoch a zradil svojich blízkych. Rozpoltený medzi povinnosťou a hlasom srdca sa rozhodne staviť všetko na jedinú kartu, len aby dostal svoju milovanú z rúk nepriateľov. Lenže na krvou zmáčaných poliach strednej Európy prichádza Reinmar aj o posledné ideály. Zmôžu tie najčistejšie úmysly a najsilnejšia vôľa niečo proti burácajúcim salvám, ktoré zmenili chod dejín?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Lux perpetua , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lux perpetua – Svetlo večné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (66)

Radesan
14.06.2024 4 z 5

Jsem v koncích... hned na začátek řeknu, že jsem rád, že mám novou edici komplet v knihovně, určitě tam patří jako výstavní a sběratelský kus. První dva díly byly skvělé, i tento jako zakončení trilogie jede ve stejně kvalitním duchu.

Posledních sto stran se v podstatě děj rozjede rychlostí pokrmu šlehaného v mixéru... čili velmi rychle. Přijde mi, že se román dostal do stejné kolize jako většina těchto velkých děl, to znamená rozsáhlost + počet postav = problém jak děj ukončit a co všemi postavami a jejich dějovými linkami?

Spoilerovat nebudu, ale vzhledem k tomu, jak se hlavním postavám v minulých dílech dařilo jsem čekal, kdy se zakousnu do hořkosladkého středu... ještě nyní děj zpracovávám a převaluji v hlavě a pokud byl tohle záměr autora, tak se povedlo.

Celou trilogii doporučuji a pokud někomu vyloženě nevadí téma a zasazení, označil bych ji jako "Must have"! Sbohem Reynevane a jeho přátelé, budete mi chybět.....vážně ano.

muf-rodrigo
09.06.2024 4 z 5

Poslední díl mám za sebou. Opět v audioverzi a opět jsem spokojen. Třetí díl je daleko více zaměřen na politiku a mně to vyhovovalo. Akce jsem měl dost v předchozích dvou dílech, Reynevan také již vyspěl. A jak se dalo čekat, dopadlo to ... jak to dopadlo. Lehce jsem zklamán úplným koncem, který byl takový jakýsi ... nedotažený? Ale možná jsem příliš zdeformován přepálenými final fighty akčních filmů.


Chidlink
08.05.2024 2 z 5

Bohužel 70% knihy je jen politika, historické události, telefonní seznam jmen.
Ovšem když se autor dostane k příběhu, tak to stojí za to. V knize je několik naprosto dech beroucích scén, ale jestli se kvůli několika scénám vyplatí knihu číst ? Osobně kdybych věděl jaký bude poslední díl, tak bych se do této trilogie nepustil.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Knižní novinky (34. týden)

16.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2008 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Fantasy a horor)


Kniha Lux perpetua – Svetlo večné v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených837x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených57x
v Knihotéce345x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit70x
v dalších seznamech6x