Lži o Bohu, ktorým sme uverili přehled

Lži o Bohu, ktorým sme uverili
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368534/mid_lzi-o-bohu-ktorym-sme-uverili-frL-368534.jpg 3 46 46

Wm. Paul Young vo svojich celosvetových bestselleroch Chatrč, Rázcestia a Eva vykreslil trojjediného Boha prekvapivým a poučným spôsobom, ktorý možno naštrbí naše hlboko zakorenené predstavy o ňom, ale je vždy zameraný na večnú podstatu Božej lásky, ktorá objíma všetko a každého. Vo svojej prvej nebeletristickej knihe nás Paul Young opäť pozýva, aby sme konfrontovali svoju predstavu o Bohu, tentokraz prostredníctvom Biblie, teologickej diskusie a osobných zážitkov. Strany tejto knihy sú pozvaním k úvahe o zázračnosti a láske večného Boha. Paul nás povzbudzuje, aby sme prehodnotili svoje presvedčenie, ktoré považujeme za pravdivé, a zvážili, či v niektorých prípadoch nemôže ísť o lož, napríklad: Boh nie je dobrý Boh žehná moje názory Boh je zo mňa sklamaný Boh stvoril (moje) náboženstvo Boh ma opustil v mojom utrpení Boh je sám Cieľom tejto knihy nie je kontroverzia, ale konverzácia. A predovšetkým je to kniha o bezpodmienečnej, neúnavnej a nekonečnej láske Boha.... celý text

Náboženství Filozofie Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Lies We Believe about God, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lži o Bohu, ktorým sme uverili. Přihlašte se a napište ho.

Gweny
11.09.2024 4 z 5

Kniha, se kterou jsem, ač nepraktiktující věřící v křesťanském slova smyslu, hluboce souznila.
Autor se zamýšlí nad mnoha otázkami a vyvrací mnohé zažité stereotypy. Není pochyb o tom, že to, o čem píše, také žije. Některé příběhy, o kterých se v knize zmiňuje, jsem opravdu prožívala. Nejspíš to bude tím, v jaké životní fázi jsem se během čtení zrovna nacházela.
Rozhodně se ale jedná o knihu, kterou si jednoho dne přečtu znovu a ráda a budu se těšit, co v ní zase najdu.

vlkodlaq
25.06.2024 ztráta času

Člověk, který aktivně propaguje boha, ale kritizuje církve, je označován za kacíře a církvím je trnem v oku více, než jiní, ateističtí autoři, kteří kritizují náboženství jako celek, ale o církve se "otírají" spíše méně. Poněkud patologické, ne?

Některé (mnohé) části jsem přeskakoval, protože autor se snaží o logické úvahy a správně kritizuje církve, ale v logické úvaze se bojí jít dál, protože to by roztrhalo jeho víru. Pořád se tak nějak motá na hraně a úvahy nedotahuje.
Takže církve jsou mocenské hnutí bigotních mužů, ale bůh je skutečný?
Církve upravují pohled lidí na boha, aby více vyhovoval manipulativním potřebám církví, ale bůh je skutečný a všechny nás bezpodmínečně miluje? Ať se jde autor podívat na dětskou onkologii.

Abych to zkrátil, autor kritizuje vnímání boha na základě interpretace bible a církví a snaží se vysvětlit, že bůh je úplně jiný, lepší a věřit v něj je skvělá věc.

Přál bych si, aby autor své úvahy dotáhl do konce, pak by kniha vypadala úplně jinak, spíše by se blížila Božímu bludu od Dawkinse.

JHoralka
07.06.2024 3 z 5

Super na zamyšlení, četla jsem od autora vše, takže zmíňky o knize Chatrč byly fajn

Kniha Lži o Bohu, ktorým sme uverili v seznamech