Mademoiselle Coco a vůně lásky přehled
Michelle Marly
Paříž 1919 Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodné vůně se seznámí s charismatickým Dimitrim Romanovem. Spolu s ním cestuje na jih Francie, do kolébky všech významných vůní, a brzy přichází na stopu vůni lásky. Coco Chanel – jedinečná žena a báječná milenka. Ikona 20. století. Toto je její příběh.... celý text
Literatura světová Pro ženy Biografie a memoáry
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Mademoiselle Coco und der Duft der Liebe, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mademoiselle Coco a vůně lásky. Přihlašte se a napište ho.
*Audiokniha. Biografie, která byla z počátku taková “nudnější, ale když se člověk zvládl nějak zaposlouchat, bylo sice zajímavé tenhle příběh vyslechnout až do konce, ale upřímně bych řekla, že tahle kniha neurazí, ale ani nenadchne.
O hvězdičku míň proto, že kniha obsahovala jenom 4 roky života Coco. Jinak to bylo hezké.
Příběh Louise Weberové, múzy Toulouse Lautreca
24.01.2023
Knižní novinky (38. týden)
16.09.2019
Kniha Mademoiselle Coco a vůně lásky v seznamech
umění Paříž kosmetika móda Coco Chanel, 1883–1971
2019 | Mademoiselle Coco a vůně lásky |
2020 | Madame Piaf a píseň lásky |
2022 | Maria Callasová: Největší pěvkyně své doby a drama její lásky |
2024 | Romy a světla Paříže |
Audiokniha se mi líbila, vypráví životní příběh Coco, který mi celkově přišel velmi smutný, protože se nikdy nezamilovala do toho pravého muže. Překvapilo mě, že vůni CHANEL NO.5 vyrobila jako kopii parfému carské rodiny. Knihu jsem si užívala, protože jsem ji brala jako takovou a nekontrolovala jsem nic o uvedených faktech.