Romy a světla Paříže přehled

Romy a světla Paříže
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516905/bmid_romy-a-svetla-parize.jpg 4 19 19

Příběh slavné herečky Romy Schneiderové. 1958: Jako Sissi se Romy stala světovou celebritou, ale nechce zůstat navždy v roli sladké dívenky. Sní o kariéře charakterové herečky. Když se při natáčení seznámí s ještě neznámým Alainem Delonem, na první pohled se do mladého bouřliváka zamiluje. Proti vůli rodiny za ním odjede do Paříže. Její kariéra však uvázne na mrtvém bodě. A brzy nato zažívá krizi i její láska k Alainovi.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (CZ)

Romy und der Weg nach Paris, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Romy a světla Paříže. Přihlašte se a napište ho.

Szilvia1
21.02.2025 5 z 5

Krásný příběh o začátku jedné lásky a o začátcích kariéry v jiném zemi,a který si pak i zamilovala.Obálka knížky je taky pěkná,edici Významné ženy mám taky ráda.

Markett
24.01.2025 5 z 5

Tohle bylo moc krásné čtení o krásné a talentované herečce Romy Schneider, pro mnoho lidí známou spíše z filmů o císařovně Sissi.
A tady začínáme příběh po dotočení všech tří dílů a dostáváme se do momentu, kdy Romy potkává svou osudovou lásku Aladina Delona. A jelikož je to prvotřídní rošťák, tak ho samozřejmě nemá Romyina rodina ani trosku v lásce.
Moc se mi líbilo, jak bylo zachyceno jejich společné soužití, Romyiny začátky v Paříži, které nebyly vůbec jednoduché, ale ona se svou pílí vše zvládla a natočila ještě spoustu filmů; a nesmím zapomenout na nelehké odtržení od její rodiny v Německu. Fakt mě chvílemi fascinovalo, že jí maminka doprovázela na všechna natáčení, ale když přihlédnu, že Romy byla mladičká, asi se není čemu divit.
Zároveň bylo zajímavé sledovat propojení s dalšími osobnostmi, které v životě Romy sehrály velkou roli.

Určitě můžu doporučit k přečtení, je to opravdu nádherný příběh. Klidně bych ve čtení o Romy pokračovala dál.

Peťula91
19.01.2025 5 z 5

V tomto příběhu se podíváme do zákulisí života krásné Romy Schneider, přezdívané též jako "Sissi", jelikož role mladé císařovny ji proslavila nejvíce.
Autorka popisuje život, hereckou kariéru, radosti, trápení a hlavně osudové setkání 3 nejdůležitějších osob v jejím životě.
Určitě doporučuji k přečtení. :-)

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Kniha Romy a světla Paříže v seznamech