Tajemství Kosí kavárny přehled
Heather Webber
Magické momenty série
1. díl >
Někdy je potřeba trocha kouzel, abyste našli cestu domů. Ve stínu alabamských hor leží městečko Wicklow. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet. Myslela si, že jen zavře kavárnu a vyřídí pozůstalost po babičce. Navzdory svému předsevzetí, že se vyhne navazování jakýchkoli vztahů a rozhodně nebude pátrat po otcově rodině, Anna Kate zjišťuje, že je k tomu svéráznému jižanskému městečku, odkud její matka před mnoha lety utekla, nevysvětlitelně přitahována. Dalším magnetem je tajemný kosí koláč, o kterém každý pořád mluví. Pravda o její minulosti pomalu vychází najevo a Anna Kate se musí rozhodnout, jestli dovolí, aby osamělá kosice konečně roztáhla pochroumaná křídla a vzlétla... Hřejivý román se špetkou magie, romantiky a rodinných tajemství odehrávající se v kouzelném prostředí jižanského maloměsta.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , JotaOriginální název:
Midnight at the Blackbird Café, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství Kosí kavárny. Přihlašte se a napište ho.
Trošku magie, špetku romantiky, hromadu (složitých) rodinných vztahů a mnoho nově nalezených přátelství - tohle všechno v této knize najdete. - A samozřejmě jednoho šedého kocoura a celé hejno kosů.
Příjemné odpočinkové čtení.
Pohodová kniha, v níž se vlastně vůbec nic neděje, ale přesto se čte dobře. Všichni už na začátku sice ví, jak to skončí, ale možná i tady tou předvídatelností, se to čte tak lehce.
Líbila se mi atmosféra městečka. Lidi se měli rádi, uměli si pomáhat a vzájemně se podporovat. Do toho všechny ty dobroty, co Anna Kate pekla v Kosí kavárně... Už dlouho jsem se při čtení necítila tak fajn.
Co mi trochu vadilo, tak střídající se pohledy Anny Kate a Natalie. Občas jsem uprostřed kapitoly zapomněla, z jakého pohledu vlastně čtu a musela jsem se podívat.
Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)
16.06.2024
„Přišel jsem na to, že litovat něčeho je jako mít rakovinu. Požírá vás to zevnitř, úplně stejně.“
„Žádný teenager nechce slyšet, že vypadá mnohem mladší, než je.“
„Láska nás dokáže provést mnoha zkouškami.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Tajemství Kosí kavárny v seznamech
2024 | Tajemství Kosí kavárny |
2024 | Tajemství Ořechové aleje |
2012 | Zamilovaní až po uši |
Začnu klady: kniha má překrásnou obálku, je čtivá, motiv kosů, Kocoura a hnědé kosice je pro mne nový, neotřelý. Líbí se mi snaha ukázat, že tragédií život nekončí, musí se žít dál a s bolestí se musíme učit vyrovnávat. Potom může být za čas zase život hezký a naplněný.
Nelíbí se mi neustále dokola opakované motivační hlášky, stále stejné věty. Od půlky knihy mi vadily a nudily mě. Normálně myslícímu člověku by stačily jednou, ke konci knihy podruhé na zopakování.
Korektor také trošku zaspal: na str. 40 v e-knize se uvádí, že byl cítit zimolez, načež přišla dívka vonící zimostrázem. Zimolez opravdu krásně voní, zimostráz je jiná dřevina.
Nicméně knihu doporučuji, ženy ji nyní o Adventu ocení. Zanechává spokojený pocit na duši.