Magořina přehled
Carlton Mellick III
Šestice středoškoláků se ve vypůjčené dodávce vydává strávit víkend na chatě uprostřed odlehlého lesa. Nikomu nedochází, že to nemusí být dobrý nápad. Nic je netrkne, když tankují na benzince, kde jsou terčem pohledů nevraživých vidláků, ani když na silnici nacházejí absurdní množství přejeté zvěře. Tři marnivé roztleskávačky Desdemona, Crystal, Stephanie a tři nadržení fotbalisté Jason, Rick a Kevin se prostě těší na chatu, umanutě si chtějí užívat. Chatu však obestírá tajemství a navíc si do ní své prazvláštní tajemství veze i každý člen osádky… Příběh, který zpočátku může vypadat jako klasický popcornový horůrek, se záhy mění v něco mnohem podivnějšího. Mistr bizarností Carlton Mellick III bere klasické schéma teenagerské vyvražďovačky a s potutelným úsměvem ho prohání mixérem.... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2022 , CarcosaOriginální název:
Apeshit, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magořina. Přihlašte se a napište ho.
Prozatím nejúchylnější kniha, jakou jsem v edici Club Melli... chci říct Club Bizarro četl. Začátek působí jako nízkorozpočtový horror o bandě splašených hormónů jedoucích pařit do odlehlé chaty v lesích. Pokud u této knihy zaznívá slovo úchylné, berte ho zcela vážně; některé části jsou hodně nepříjemné, ošklivé až zvrácené. A do toho všeho je hozen situační humor a děj se vyvíjí poněkud jinak než by jeden čekal. Příběh je nadto psán ve vážném tónu a současně naprosto přepálený, takže mi často cukaly koutky a v pár případech mě absurdnost dění až rozesmála (to se mi u temných příběhů občas stává).
Nemyslím si, že by se autor snažil čtenáře vyloženě šokovat. Magořina své nechutnosti do děje zasazuje na bázi (pokroucené) logiky a proto v ní fungují správně. Některé postavy se místy jevily nadbytečně a pár věcem jsem se nepřiměl naplno uvěřit, ale jinak tato „četba pro úchyláky“ plní svůj účel. Navzdory morbiditě se čte lehce a baví. Závěrem jen zmíním, z česky vydaných Mellicků mi tato rajcovně-zvrhlá obálka (prozatím) přijde nejlepší.
Vhodné pro čtenáře s otevřenou myslí, kteří už dovedou leccos strávit.
Tak tohle byla zase neskutečná jízda.
Chtěla bych mít kouzelné sluchátko, abych se mohla zmenšit a podívat se do hlavy, která dokáže vymyslet takovéto šílenosti.
Opět skvělé čtení, plné bláznivosti a blaznivostí.
Ozvěny run, Muž bez tváře a další knižní novinky (31. týden)
31.07.2022
„Vždyť je jedno, jestli se vysekáme. Auto je z půjčovny.“
„V chatě je spousta zbraní, tam s náma nikdo vyjebávat nebude.“
„Já jsem si pohlaví nezměnil. Jsem stále kluk. Jen jsem chtěl mít vagínu místo penisu.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Magořina v seznamech
vraždy šílenství bizarro fiction
2018 | Strašidelná vagina |
2019 | Zbouchnul jsem Satanovu dceru |
2020 | Plyšákokalypsa |
2020 | Lidožrouti z Lízátkova |
2022 | Magořina |
Ještě před pár lety by mě nenapadlo, že budu číst knihy typu Magořina, ale zase proč ne?
Je to jednohubka, vyvražďovačka, fakt bizárek plný úchyláren a nechutností, ale dost jsem se pobavila a má očekávání byla naplněna. Název je opravdu výstižný.
Postava jedna divnější než druhá. Snad poprvé jsem se setkala s tím, že někoho vzrušují potraty. Samozřejmě existuje spousta sexu@lních úchylek, ale toto? Co je to proboha?! :-D
Autor se toho opravdu nebojí a určitě si přečtu i jeho další kousky.